....

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

Η Thessaloniki Brand, διοργανώνει το 1o Φεστιβάλ Καντίνας – “Canteen Festival”, που θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Δήμο Αμπελοκήπων πανέτοιμο να παρασύρει τους επισκέπτες του, σε ένα ταξίδι γεύσεων αλλά και πολιτισμού .

 

Για 5 ημέρες το πρώην Στρατόπεδο Μεγ. Αλεξάνδρου θα μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο γευστικό παράδεισο που θα γεμίσει με μυρωδιές από κάθε λογής καντίνες με διαφορετικά είδη φαγητού, γλυκού καθώς και ποτού. Τη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα θα ολοκληρώσουν αρκετές δράσεις για παιδιά και επιδείξεις μαγειρικής παραδοσιακής κουζίνας, σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και κεφιού.

Αναλυτικότερα, το πρόγραµµα του Φεστιβάλ Καντίνας βασίζεται σε 5 θεματικές ενότητες: Καντίνες με διάφορες κουζίνες, Καντίνες με γλυκά, ζαχαρώδη, είδη ζαχαροπλαστικής και συναφή, Ποτά (κρασιά, αποστάγματα, κοκτέιλ κ.α.), Μικροπωλητές (είδη λαϊκής τέχνης, αναμνηστικά και άλλα), Μικροπαραγωγοί ( παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα και άλλα). Κάθε βραδιά του φεστιβάλ θα συνοδεύεται μουσικά από ορχήστρες όπως τα χάλκινα και διάφορα άλλα γνωστά παραδοσιακά συγκροτήματα. Παράλληλα, Ποντιακοί αλλά και Μικρασιατικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα απογειώνουν την εκδήλωση με μουσικοχορευτικά και χορωδιακά δρώμενα. Έχοντας επίσης κατά νου και τους μικρούς μας φίλους, θα υπάρχουν παραδοσιακά μαγειρέματα και δωρεάν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Η ποικιλία των γεύσεων, οι ιδέες και οι συνδυασμοί που θα πρωταγωνιστούν στο αστικό αυτό πανηγύρι που μέλλεται να γίνει θεσμός στην πόλη δεν θα αφήσουν κανέναν πεινασμένο και παραπονεμένο. Γωνιές που κρύβουν ιδιαίτερες συνταγές , μυστικά νοστιμιάς και ότι κάνει αγαπημένη τη γαστρονομία, συγκεντρώνονται σε ένα σημείο για να τα ανακαλύψεις. Η ποικιλία των εδεσμάτων που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις, η πολυχρωμία των καντινών , και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που πλαισιώνουν την εκδήλωση δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα για όλους τους επισκέπτες που έρχονται ξέροντας πως θα περάσουν μια μοναδική βραδιά!

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και την Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση (ΚΔΕΔΑΜ) για τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη, διάδοση και την προβολή της περιοχής στο πλαίσιο του πολιτιστικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "CANTEEN Festival ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ 不國 Συμμετέχουν στο Φεστιβάλ: Μικροπωλητές Μικροπαραγωγοί 28 Σεπτεμβρίου Πρώην Οκτωβρίου 2022 Μεγ. Αλεξάνδρου Δήμου Αμ πελοκήπων"May be an image of text that says 'CANTEEN FESTIVA ΦεστιβάλΚαντίνας Φεστιβάλ Καντίνας -Canteen Festival 28Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2022 nporpamma ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9 18:00-18:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ TON ΔΗΜΑΡΧΟ 18:30-19:00 19:00-19:30 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΦΙΛΛΙΠΟΣ 19:30-20:00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ "TO ΓΑÏΤΑΝΙ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ- ΔΗΜΟΥ Π.ΜΕΛΑ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ" 20:00-00:00 ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ΠΟΝΤΙΑΚΑ 17:30-18:00 ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠ/ΠΩΝ 18:00-18:30 18:30-19:00 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ" ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ TON ΠΟΝΤΟ 19:00-19:30 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ <<ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ O ΓΑΒΡΑΣ>> 19:30-20:00 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 20:00-00:00 ΦΩΛΙΝΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΑ'https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/308118729_503796811...">

No photo description available.

 

Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

https://www.facebook.com/canteenfestival/

https://www.facebook.com/thessalonikibrand https://thessaloniki-brand.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments