....

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Θεοδώρα Τζάκρη: Ο Πρωθυπουργός έχει ένα μοναδικό χάρισμα να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να τις μετατρέπει  σε καταστροφές

 

Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών του «Ιανού» και για τα πρόσφατα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα 28-9-2020 ομιλία στην Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ιανός» και τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η βουλευτής ξεκινώντας την ομιλία της σχολίασε ότι οι καταστροφές θα μπορούσαν να έχουν πολύ μικρότερη έκταση και πολύ μικρότερες επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών, αν η κυβέρνηση δεν είχε αυτή την παροιμιώδη ανικανότητα στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

«Ούτε η ζημιές στην Εύβοια, ούτε οι ζημιές στην Καρδίτσα ήταν μεταφυσικές», είπε χαρακτηριστικά, και  οφείλονται στην  περίπτωση της Εύβοιας στις καταστροφικές πυρκαγιές που προηγήθηκαν και στην παντελή έλλειψη πρόνοιας για αντιπλημμυρική θωράκιση και στην περίπτωσή της Καρδίτσας στην αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα φαινόμενο που ήταν γνωστό μια εβδομάδα πριν, κι όχι για ένα φαινόμενο που εξελίχθηκε σε μερικές ώρες, να κινητοποιήσει  το αναγκαίο τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό για να συνδράμουν τόσο την πόλη όσο και τα παραγωγικά χωριά του κάμπου.

Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη στάθηκε στην πρωτοφανή κυβερνητική ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, όσον αφορά στην επανόρθωση των ζημιών και την αποκατάσταση των περιουσιών στην Εύβοια και την Καρδίτσα.

Συνεχίζοντας τη τοποθέτησή της η κ. Τζάκρη σχολίασε την νέα μορφή διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίστηκε στην Καρδίτσα κατόπιν εορτής για «να βγάλει την υποχρέωση», όπως είπε, με τον διαμαρτυρόμενο λαό αποκλεισμένο, περιστοιχισμένος από εκατοντάδες αστυνομικούς και μερικές δεκάδες θαυμαστών και ωφελουμένων του επιτελικού τους κράτους, προκειμένου τα δελτία των 8 να δείξουν το καλά σκηνοθετημένο κάδρο που επιθυμούν όσοι φιλοτεχνούν το προφίλ του κυρίου Μητσοτάκη.

 «Έχουμε περάσει από την διακυβέρνηση της κορδέλας, στην διακυβέρνηση της κάμερας. Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και τα βιντεάκια που βλέπουν οι Έλληνες πολίτες στα δελτία των 8 είναι πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις του επιτελικού κράτους με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου με πρόφαση πάντα την πανδημία.

Κλείνοντας την ομιλία της, η βουλευτής αναφερόμενη στο νέο κονδύλι των 2.000.000 εκ για τα κανάλια που συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω νομοσχέδιο, σχολίασε πως αυτό δεν αποτελεί πια αστοχία, αλλά προμελετημένο, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεδομένης της ελλιπούς οικονομικής στήριξης των πολιτών εν μέσω της πανδημίας, ενώ είναι γνωστό πως ο νόμος για την μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων προβλέπει την δωρεάν μετάδοσή τους.

Τέλος σε ότι αφορά στα νέα μέτρα για την μείωση του φόρου διαφήμισης και τις φοροαπαλλαγές στους μεγάλους διαφημιζόμενους που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, η κυρία Τζάκρη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει  το παραμικρό μέτρο ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. «Ούτε αυξάνετε τις αποσβέσεις ούτε μειώνετε και αναστέλλετε για ένα χρόνο τις κάθε είδους φορολογικές και ασφαλιστικές τους επιβαρύνσεις, ούτε και υιοθετείτε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να καταστήσετε μη επιστρεπτέα την προκαταβολή για τις επιχειρησεις αυτές» είπε η κυρία Τζάκρη.

Τέλος η βουλευτής επεσήμανε ότι όσα αστυνομικά μέτρα κι αν πάρει η Κυβέρνηση «με κλεισίματα περιπτέρων και μίνι μάρκετ και άλλες τέτοιες γραφικότητες, αντί να  διπλασιάζετε και να τριπλασιάζετε τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, όσο κι αν νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε τους νέους της χώρας που τους στοιβάζετε 30-30 σε τάξεις, ενώ την ίδια στιγμή τους καλείτε σε επίδειξη ατομικής ευθύνης απέναντι στον παππού και την γιαγιά, ενώ οι ίδιοι εξαντλείτε την πολιτική σας ευθύνη σε αγορές μασκών – αλεξίπτωτα με απευθείας αναθέσεις από ημέτερους»  ότι φτάνει – ενδεχομένως πιο γρήγορα από ότι και οι ίδιοι πίστευαν, η στιγμή που ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τα προβλήματα του Ελληνικού λαού θα τους οδηγήσει σε ανυπέρβλητο πολιτικό αδιέξοδο και θα καταστήσει στην δημόσια συνείδηση την 7η Ιουλίου 2029 ως εθνική ημέρα μνήμης πολιτικής εξαπάτησης»

 

Ολόκληρη η ομιλία της βουλευτή:

 

 

 

 

«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Έχω πει πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα ότι, με δεδομένη την μεγάλη απειλή του κορωνοϊού, την οποία η κοινωνία και η επιστήμη θα την νικήσουν, η χώρα απειλείται περισσότερο από τον πολύ επικίνδυνο και εκτός ιατρικής έρευνας, άρα πιθανότητας θεραπείας, κυβερνοϊό.

Οφείλω να αναγνωρίσω στον πρωθυπουργό ότι έχει ένα μοναδικό χάρισμα να διαχειρίζεται  δύσκολες καταστάσεις με τρόπο που να τις μετατρέπει στο τέλος σε  πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές καταστροφές που οφείλονται στην παροιμιώδη ανικανότητα της κυβέρνησής του στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση φαινομένων που θα μπορούσαν να έχουν πολύ μικρότερη έκταση και επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών.

Δεν ήταν μεταφυσικές ούτε η καταστροφή στην Εύβοια, ούτε η καταστροφή στην Καρδίτσα. Γιατί στη μεν Εύβοια που την έχετε εξαφανίσει από τον δημόσιο διάλογο είχαν προηγηθεί καταστροφικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες προκλήθηκαν σε τέτοια έκταση εκ του γεγονότος ότι ουδείς απομάκρυνε τους κορμούς και ουδείς προνόησε για αντιπλημμυρική θωράκιση.

Βιώσαμε δε το απίστευτο και πρωτοφανές η πολιτική προστασία να έχει ειδοποιηθεί ώρες πριν για το επερχόμενο συμβάν, να μην χρησιμοποιεί το 112 για να ενημερώσει για τους κινδύνους τους κατοίκους και μετά ο αρμόδιος Υπουργός να ισχυρίζεται ότι αν το χρησιμοποιούσε θα προκαλούσε εκατόμβη θυμάτων.

Και σήμερα 40 μέρες μετά, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας εκεί να βιώνει μια πρωτοφανή εγκατάλειψη, έναν απίστευτο κυβερνητικό κυνισμό στο θέμα των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των περιουσιών και σε τελική ανάλυση  να έχουμε σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, μια πραγματική καθημερινή, κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Στο θέμα της Καρδίτσας και του Μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός" η κυβέρνηση είχε έναν μοναδικό σύμμαχο. Την επιστήμη της μετεωρολογίας. Η οποία παρακολουθούσε στενά την πορεία του κυκλώνα, είχε επισημάνει την πολύ χαμηλή ταχύτητα κίνησής του και είχε όλο τον χρόνο να αποστείλει όλο το τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε για να συνδράμει μια μεγάλη πόλη και μεγάλα παραγωγικά χωριά του Θεσσαλικού κάμπου, ώστε να αποφευχθεί η έκταση της καταστροφής, ώστε να αποφευχθεί η κίνηση οχημάτων σε επικίνδυνα σημεία, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε νεκρούς, όχι από κάποιο φαινόμενο που ξέσπασε σε διάστημα μερικών λεπτών ή μιας ώρας, αλλά σε κάτι που ήταν γνωστό επί μία ολόκληρη εβδομάδα.

Και τώρα έρχεστε να μας πείτε αφότου ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε 4 μέρες μετά την καταστροφή την περιοχή, ότι δίνετε βοηθήματα. Δεν θα σταθώ σε αυτά γιατί με κάλυψε απόλυτα η εισήγηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ.

θα σταθώ όμως στην νέα επικίνδυνη μορφή διακυβέρνησης του πρωθυπουργού, ο οποίος σπεύδει κατόπιν εορτής να εκφράσει την λύπη του και όπως λέει ο λαός "να βγάλει την υποχρέωση".

Με τον διαμαρτυρόμενο λαό αποκλεισμένο, περιστοιχισμένος από εκατοντάδες αστυνομικούς, και μερικές δεκάδες θαυμαστών και ωφελούμενων του επιτελικού του κράτους προκειμένου τα δελτία των 8 να δείξουν το καλά σκηνοθετημένο κάδρο που επιθυμούν όσοι φιλοτεχνούν το προφίλ του κυρίου Μητσοτάκη. Και βέβαια όλα αυτά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και την χρηματοδότηση αφειδώς προς τα μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τα ίδια δελτία που εξαφάνισαν την επίσημη συνάντηση του κυρίου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας διότι είναι προφανές ότι ακόμη και μια διαφημιστική καμπάνια  δεκάδων εκατομμυρίων με τα χρήματα Έλληνα του φορολογούμενου δεν είναι ικανή να μετατρέψει ένα ψευτομακεδονομάχο σε Βορειομακεδονολάτρη.

Μεταβαίνουμε δυστυχώς από την διακυβέρνηση της κορδέλας, στην διακυβέρνηση της κάμερας. Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και τα βιντεάκια που βλέπουν οι Έλληνες πολίτες στα δελτία των 8 είναι πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις του επιτελικού κράτο»υς με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενοι και πρόφαση την πανδημία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης

Κυβερνάται ήδη ενάμιση χρόνο. Και δεν έχετε επιδείξει ούτε ένα έργο.  Ωστόσο η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων σε ημέτερους είναι εκπληκτική, ενώ την ίδια στιγμή όταν πρόκειται να συνδράμετε την ελληνική κοινωνία και να ωφελήσετε ευθέως τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία, χαρακτηρίζεστε από μηδενική αποτελεσματικότητα γιατί προφανώς τα κίνητρά σας δεν συνάδουν με την εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, αλλά με την δημιουργία παντού σε όλο το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας, μηχανισμών που με το αζημίωτο εργάζονται για τους δικούς σας μικροπολιτικούς στόχους.

Ετοιμάζεστε να ανανεώσετε "το μισθωτήριο ασυλίας" φέρνοντας ανερυθρίαστα για ψήφιση την εν λευκώ εξουσιοδότησή σας να διαμοιράσετε ξανά "τα ιμάτια" του εθνικού καταπιστεύματος που σας κληροδοτήσαμε και πάλι με όρους επικοινωνίας.

Πολύ σωστά ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι αποτελεί πολιτική εξαπάτηση να λέτε ότι έχετε δώσει 24,6 δις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Ενώ έχετε δώσει 4,6 δις, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματιών που επλήγησαν δεν έχουν λάβει καν το στοιχειώδες επίδομα του προηγούμενου Μαρτίου και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων μέχρι και σήμερα δεν έχει ανοίξει ούτε καν η πλατφόρμα ενστάσεων στην ΑΑΔΕ.

Και μας καλείτε να ψηφίσουμε το δικαίωμά σας να μεταβιβάσετε τα απλήρωτα και δικαιούμενα του κόσμου της εργασίας και του επιχειρείν στους μισθωμένους παρόχους της επικοινωνιακής ασυλίας σας.

Αυτό αποτελεί, όχι πια αστοχία, αλλά προμελετημένο, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Διότι ο νόμος για την μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων προβλέπει την δωρεάν μετάδοσή τους. Και το γνωρίζετε. Και το είχατε ψηφίσει. Και το καταστρατηγείτε.

Κύριε Μητσοτάκη ο κυβερνοϊός που φέρατε στην χώρα θα πλήξει πρωτίστως εσάς γιατί ο τρόπος που χειρίζεστε την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες θα σας φέρει σύντομα σε τέτοιο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο, που είμαι βέβαιη ότι θα επιδιώξετε να το αποφύγετε με τον ίδιο τρόπο που το απέφυγε ο κύριος Καραμανλής το 2009, προσφεύγοντας στην λαϊκή ετυμηγορία για να χάσει. Τέτοιο είναι διαχρονικά το πολιτικό ύφος της δεξιάς νεοφιλελεύθερης παράταξης την οποία εκπροσωπείτε. Όταν βρίσκετε στην εξουσία κατασπαταλείτε και διαλύετε τα πάντα και κατόπιν παραδίδετε την εξουσία μη μπορώντας να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που δημιουργήσατε, προκειμένου οι πολιτικές δυνάμεις ευθύνης να σώσουν την παρτίδα.

Και να γνωρίζετε ότι όσα αστυνομικά μέτρα κι αν πάρετε, όσους παραστάσεις "θεάτρου του παραλόγου" κι αν σκηνοθετήσετε με κλεισίματα περιπτέρων και μίνι μάρκετ και άλλες τέτοιες γραφικότητες για να κερδίσετε χρόνο, απλά και μόνο γιατί είστε ανήμποροι να δώσετε λύσεις, έχετε δημιουργήσει τόσα προβλήματα που ούτε εσείς οι ίδιοι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όσες πληρωμένες καταχωρίσεις του επιτελικού κράτους κι αν κάνετε.

Ασχολείστε με τα περίπτερα και τους δεκαεπτάχρονους αντί να διπλασιάσετε και να τριπλασιάσετε τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και να αστυνομεύσετε τον βαθμό πληρότητάς τους; Ασχολείστε με το αυτονόητο της χρήσης της μάσκας και την ίδια ώρα  ο καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός  δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα τα οποία ο ίδιος απειλεί τους άλλους να εφαρμόσουν με κυρώσεις. Καλά δεν έχετε αντιληφθεί ότι είναι αδύνατον να κοροϊδέψετε τους νέους της χώρας, την πιο μορφωμένη γενιά που είχε ποτέ η πατρίδα μας, με τέτοια τερτίπια; Έχετε αντιληφθεί ότι πάνω από 300 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη διότι οι μαθητές αρνούνται να στοιβάζονται ανά 25 και ανά 27 σε κάθε τμήμα. Και ότι είστε υπαίτιος της απαξίωσης του κύρους των θεσμών.

Την ίδια ώρα λοιπόν που στοιβάζετε τις μαθητές 30-30 στις τάξεις, προτρέπετε την ατομική ευθύνη των παιδιών του δημοτικού απέναντι στον παππού και την γιαγιά, τη στιγμή που η δική σας πολιτική ευθύνη ως αρμόδιοι εξαντλήθηκε στην απευθείας ανάθεση στους ημετέρους της αγοράς μασκών και σε σωρεία άλλων απευθείας αναθέσεων.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Φυσικά και έχετε την πλειοψηφία να ψηφίσετε όλα αυτά τα αλλόκοτα που φέρατε σήμερα εδώ ως περίβλημα και πολιτική αποπροσανατολισμού του νέου κύματος εξαγοράς ασυλίας.

Έρχεστε όμως και μιλάτε για μείωση του φόρου διαφήμισης και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους διαφημιζόμενους την ώρα που δεν φέρνετε το παραμικρό μέτρο ενίσχυσης των  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται "στην εντατική"; Και οι οποίες δεν διαφημίζονται.

Δεν ακούσαμε να μας λέτε κάτι για αυτές τις επιχειρήσεις πχ ότι αυξάνετε τις αποσβέσεις ή ότι μειώνετε ή και αναστέλλετε για ένα χρόνο τις κάθε είδους φορολογικές  και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις τους; Και επιμένετε να μην υιοθετείτε την ουσιαστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να καταστήσετε μη επιστρεπτέα την προκαταβολή για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Είναι πέρα από αυτονόητη η αρνητική μου ψήφος. Διότι όπως είπα  όλα αυτά τα κάνετε για να ανανεώσετε τα μισθωτήρια της μιντιακής σας ασυλίας. Αλλά ότι κι αν κάνετε φτάνει πιο σύντομα από ότι ενδεχομένως και εσείς πιστεύατε η στιγμή που ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε την οικονομία και τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών θα σας οδηγήσουν και εσάς τους ίδιους σε ανυπέρβλητο πολιτικό αδιέξοδο, οπότε δεν θα έχουν καμιά σημασία αυτά "τα δημοσία δαπάνη μισθωτήρια".

Και θα καταστήσετε πραγματικότητα στην δημόσια συνείδηση την ανακήρυξη της 7ης Ιουλίου του 2019 ως εθνική ημέρα μνήμης πολιτικής εξαπάτησης από μια ομάδα πολιτικών απατεώνων». -

 

 

To Link της ομιλίας στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=vXaIzXJj5ZA&feature=share&fbclid=IwAR0_2FkOQ8TlnL3MBbsmvc2mr0CvefpbLwEe02UzyjF6xnQXcgWBh8WMcsg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments