....

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥΝΤΖΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ 2011;

Αξέχαστη είναι για πολλούς η φωτογραφία του νεαρού μαθητής που μούτζωσε του επισήμους προσκεκλημένους της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα το 2011. Εκείνη η μούντζα μάλιστα έμελε να τον κάνει ήρωα των "Αγανακτισμένων".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, ενώ η παρέλαση εξελίσσόταν σε ήρεμους γενικά τόνους ένας μαθητής, ο Αχιλλέας Μιχαλές, φτάνοντας στους επισήμους, έστρεψε την ανοιχτή παλάμη του απέναντί τους και τους... μούντζωσε.

Η εν λόγω ενέργειά του αμέσως πυροδότησε χειροκροτήματα από τους παριστάμενους πολίτες, από εκείνους που αργότερα θα διακόψουν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και θα εξαπολύσουν ύβρεις εναντίον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές. Ο νεαρός μαθητής έγινε σύμβολο τότε των αγανακτισμένων, με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ να του πλέκουν το εγκώμιο για τη στάση του.

Η Ελευθεροτυπία έγραφε για παράδειγμα ότι είναι εκφραστής μιας νέας γενιάς που σιγά σιγά φτιάχνει το δικό της Πολυτεχνείο, ενώ η ΟΛΜΕ σχολίασε για το έκτροπο, ότι οι μαθητές συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στις κινητοποιήσεις (sic) της 28ης Οκτωβρίου.

Πού βρίσκεται όμως σήμερα ο Αχιλλέας Μιχαλές;

Δέκα χρόνια μετά, ο τότε 16χρονος είναι σήμερα 26 ετών, όπως αναφέρει και ο Ηλίας Κανέλλης στα "Νέα" που ανακάλυψε την ιστορία του, αφού τελείωσε το 2ο Λύκειο Λάρισας, πήγε στο στρατό και εκεί απέκτησε μια δεξιότητα που του χρησίμευσε στη ζωή: έμαθε να κουρεύει.

Οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αποκαλύπτουν τον σημερινό πνευματικό του κόσμο. Ο νεαρός αγανακτισμένος, έγινε ένας κανονικός αντιεμβολιαστής. Περίεργο; Καθόλου...

"Ο κόσμος γι' αυτόν εξηγείται μόνο με θεωρίες συνωμοσίας. Θαυμάζει έναν ομοφοβικό ο οποίος "ξεμπροστιάζει τη νέα τάξη που προωθεί το "τρίτο φύλο", ενθουσιάζεται με τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιδρά στις ειδήσεις για τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι είναι μεθόδευση του Σόρος για να μας αφελληνίσουν, είναι πεπεισμένος ότι θα μας εμφυτεύσουν τσιπάκι για να μας ελέγξουν", σχολιάζει ο Ηλίας Κανέλλης.

Μιχαλές

Όταν εκδηλώνεται η πανδημία του κορονοϊου, είναι πεπεισμένος ότι ξεκίνησε η επιχείρηση ελέγχου μας από τους ισχυρούς της γης με το τσιπάκι.

Τον Δεκέμβριο του 2020, αρχίζει και ανεβάζει βιντεάκια της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου κατά των μεταναστών και προσφύγων και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Και ο Ηλίας Κανέλλης σχολιάζει: "Από την Αγανάκτηση στους αντιεμβολιαστές, άξιο παιδί ενός σχολείου που αδυνατεί ότι να ανοίξει ορίζοντες αλλά να μεταδώσει βασικές γνώσεις, ο νεαρός έχει διαγράψειμια συνεπή πορεία. Φοβικός απέναντι στον διαφορετικό, συνομοσιολόγος απέναντι στο σύστημα και τα ΜΜΕ. Ετοιμος δηλαδή να πέσει στα χέρια του επόμενου λαϊκιστικού κύματος"...

Θυμηθείτε τις φωτογραφίες από την παρέλαση:

Μαθητής

Μαθητής

Μαθητής

ΛΑΡΙΣΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ / ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ (EUROKINISSI / ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments