..

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ

 

 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες - Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις - Οι προκλητικές δηλώσεις του που «άναψαν» φωτιές - Την αποπομπή του είχε ζητήσει ο Δημήτρης Καμμένος - Τη Δευτέρα θα αποφασίσει ο Τσίπρας για την... «τύχη» του υφυπουργού Παιδείας.

 

Ρήγμα στους ΑΝΕΛ και «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση φαίνεται πως προκάλεσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με τις υβριστικές δηλώσεις του κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη. 

Ο Κώστας Ζουράρις το μεσημέρι της Κυριακής (14/01/2018) υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η αποπομπή Ζουράρι οδηγήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό τον οποίο είχε στο μυαλό του για λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίς το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας, ενώ βολές κατά του Κώστα Ζουράρι και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ.

«Ερίδματε πρωθυπουργέ..»

Με μια λιτή επιστολή που δεν ξεπερνά τις πενήντα λέξεις ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτή την παραίτησης του.

Στην επιστολή , την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Ζουράρις αναφέρει:

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Δημήτρης Καμμένος: «Ή εγώ ή αυτός»

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε το πρωί ο Δημήτρης Καμμένος αναφερόμενος στο συνάδελφό του βουλευτή. «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Κώστα Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Βολές από ΝΔ

Οι υβρυστικές δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης» τονίζεται.

Επιπλέον, η ΝΔ εξαπολύει βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Οι προκλητικές δηλώσεις που «άναψαν» φωτιές

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και όλη την οικογένεια του Άρη με τα όσα είπε σε συνέντευξη του σε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5.

Ο κ. Ζουράρις ο οποίος και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις προκαλώντας την οργή των φίλων του Ολυμπιακού, με την παρότρυνση του παρουσιαστή της εκπομπής είπε στον αέρα ένα γνωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά στον Ολυμπιακό, παραφράζοντάς το.

«Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε συγκεκριμένα. Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Άρη λέγοντας «Ποιος γ… τον Αρη».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments