....

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΩΝ & ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ



Μετά από την σύσκεψη της 5ης Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την οποία κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ)  αποφασίστηκε και συντάχθηκε ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν όλους τους εμπλεκόμενους με την αναπηρία (πάσχοντες, οικογένειες, εργαζόμενους) .

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις και τα κενά  στην ειδική αγωγή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την επαγγελματική αποκατάσταση, την προσβασιμότητα, την κοινωνική αποδοχή και ένταξη των αναπήρων.
Είναι ζωτικής σημασίας η άμεση ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων σε επίπεδο νομού αλλά και πανελλαδικά ώστε η ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να μην αποτελεί έναν ατελείωτο  γολγοθά αλλά να μπορέσουν να αντιστοιχηθούν οι ανάγκες με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας:

Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης των δημοσίων κτιρίων ώστε να καταστούν προσβάσιμα στους αναπήρους (δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, θέατρα, υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας).
Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή μετακίνηση των ΑμΕΑ στον αστικό και περιαστικό ιστό. ( πεζοδρόμια, συγκοινωνίες, οδηγοί τυφλών κ.τ.λ.)
Η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων φιλικών για ΑμΕΑ στο νομό Πέλλας χρειάζεται να δρομολογηθεί άμεσα διότι οι ανάπηροι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ώστε να διευκολύνονται οι
Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών το οποίο συστεγάζεται «προσωρινά» με το ΕΕΕΕΚ   εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται στις λιγοστές αίθουσες με ελλειπές εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το οποίο να καλύπτει σε βάθος χρόνου τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο τα παιδιά μας από τη μία και οι εκπαιδευτικοί από την άλλη να ξαναχτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης στοιχείο απαραίτητο στην εκπαιδευτική διαδικασία της ειδικής και όχι μόνο αγωγή.
Να υπάρξει λύση για την δημιουργία τουαλέτας ΑμΕΑ στα ειδικά σχολεία των Γιαννιτσών!
Να λυθούν τα ζητήματα ασφαλείας όπως παλιά καλοριφέρ, κάλυψη μπριζών, ειδικό στέγαστρο στον αύλιο χώρο για την προστασία από τον ήλιο και την βροχή που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά μας.
Δημιουργία παιδικής χαράς προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις των παιδιών με ειδικές ανάγκες τουλάχιστον στις κεντρικές πόλεις του νομού.
Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
Να αυξηθούν όλα τα επιδόματα εδώ και τώρα για να μπορούν να καλύπτονται οι αυξανόμενες και σύνθετες ανάγκες των Ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Να καταργηθεί για τα ΑμΕΑ η πληρωμή δημοτικών τελών.
Να δοθεί γενναία επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να καλύπτονται 100% από το κράτος όλα τα αναγκαία φάρμακα, οι εξετάσεις, οι θεραπείες και τα τεχνολογικά βοηθήματα χωρίς πλαφόν και εξαιρέσεις.
Να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης




Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(6975862173, 6975727078)
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ατόμων  με αυτισμό και νοητική αναπηρία νομού Πέλλας «Ευτοπία»( 697 999 9932)
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών(6975862173)
Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών(2382028075)

Σχόλια - Facebook Comments