....

ΜΙΧΕΛΆΚΗΣ: ΔΈΝ ΚΑΤΑΡΓΏ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ

MIXELAKHS

 

Τη θέση ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγών σε καλλικρατικούς δήμους, εξέφρασε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Δεν αγγίζει κανείς θέμα αλλαγής καλλικρατικών δήμων. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Αν έχει ξεκινήσει μια συζήτηση από τις τοπικές κοινωνίες, είναι η αρχή του 'Καλλικράτη', 'ένα νησί, ένας δήμος'. Σε ορισμένα νησιά, όμως, όπως η Λέσβος ή η Κέρκυρα, έχουν δίκιο στα τοπικά ζητήματα. Είναι πολύ μεγάλα νησιά και επειδή οι αποστάσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, υπάρχει εκεί ένα ζήτημα που έχουν αναδείξει οι τοπικές κοινωνίες και από εκεί μπαίνει το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης εξεφρασε και την άποψη ότι η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη συναίνεση όλων.

Σημείωσε ότι δεν ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, αλλά άφησε αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

«Αυτό θα ήταν το ευκταίο  Είναι κάτι που θα έπρεπε κανονικά να το επιδιώκουμε όλοι και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση» είπε.

Σχόλια - Facebook Comments