....

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

SYNTAXEISΑλλάζει δραματικά το σκηνικό για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους από τις αρχές του 2014, καθώς από την πρώτη του Γενάρη διαφοροποιείται ολόκληρο το υφιστάμενο καθεστώς συνταξιοδοτήσεων.

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν τους ασφαλισμένους που ενώ έχουν διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα του ενεργού εργασιακού τους βίου, δεν έχουν θεμελιώσει ακόμα δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Οι βασικότερες αλλαγές που φέρνει το 2014 στο καθεστώς των συντάξεων αφορούν τόσο στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στην παύση χορήγησης του ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 65 ετών, αλλά και στο μεγάλο «μαχαίρι» που θα πέσει στις επικουρικές συντάξεις.

Αναλυτικότερα το πακέτο των αλλαγών στις συντάξεις, έτσι όπως τις παρουσιάζεται σε κυριακάτικη εφημερίδα είναι το εξής:

- Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας.

- Αύξηση στα έτη που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 7 το 2014, από 6 που ίσχυε μέχρι και φέτος.

- Παύση χορήγησης του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών.

- Μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 2% για τον συντάξιμο χρόνο του 2013 και του 2014.

family- Μείωση, στο 73%, του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα από 1.1.2008 και μετά.

- Εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ, γεγονός που θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 30%.

- Μείωση των επικουρικών συντάξεων συγκεκριμένων Ταμείων

- Μείωση στα επίπεδα του ΙΚΑ των ασφαλιστικών εισφορών σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, σύμφωνα με τον νόμο του 2008.

- Μεταφορά στον ΟΑΕΕ όσων ελεύθερων επαγγελματιών δραστηριοποιούνται σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και οι οποίοι μέχρι σήμερα ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ.

- Είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ ανά μήνα, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει έως τώρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/387014/megales-allages-stis-syntaxeis-apo-tis-arhes-toy-etoys#ixzz2otIYTXCJ

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Σχόλια - Facebook Comments