....

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

FILARMONIKH_LAGADAΘα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας)

Μια πολύ όμορφη και διαφορετική μουσική πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχίας)

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας» έχουνε ετοιμάσει μια μουσική βραδιά με εορταστικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια από ένα μεγάλο μουσικό ρεπερτόριο.

 

AFISA_FILARMONIKHS_LAGADAΗ είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και πραγματικά αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει κάποιος.

 

Για την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λαγκαδά θα πρέπει να πούμε ότι είναι μία από τις πιο παλιές φιλαρμονικές στο χώρο της Μακεδονίας. Η ίδρυση της χρονολογείται το 1936. Από τότε και για αρκετές δεκαετίες αποτελούσε μια μπάντα που συμμετείχε σε τοπικές μπάντα που συμμετείχε σε τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις στην περιοχή του Λαγκαδά αλλά και στον ευρύτερο χώρο της βόρειας Ελλάδας.

 

Τα τελευταία χρόνια το ρεπερτόριο της εμπλουτίστηκε με κλασικά, ροκ, τζαζ, λάτιν αλλά και κινηματογραφικά μουσικά θέματα. Έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών του δήμου Δέλτα, σε φεστιβάλ του Δήμου Κω, Δήμου Χαλκίδας, Δήμου Βριλησσίων και σε διάφορες άλλες μουσικές εκδηλώσεις Πανελλαδικά. Η δικαίωση των προσπαθειών και η αναγνώριση ήρθαν όταν η φιλαρμονική προσκλήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να λάβει μέρος στο “Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών” για το οποίο επιλέχθηκαν μόνο έξι ορχήστρες από όλη την Ελλάδα.

 

familyΑπό το 2000 την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Ιωάννης Θεοδ. Ζωγραφίδης

Σχόλια - Facebook Comments