....

35o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι γεγονός και οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να το υποδεχτούν με μεγάλη χαρά!

 

 

Για 35η φορά, το Φεστιβάλ φέτος διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Πραγματοποιείται από τις 3 μέχρι της 19 Ιουνίου  2016 στην παραλία του Λευκού Πύργου - άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα είναι καθημερινά ανοιχτό προς το κοινό τις ώρες 18.30- 23.00 και Κυριακές και πρωινά 11.00 -13.30 & 18.30- 23.00.

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «ΚΣΤ΄ Πνευματικού Μαΐου», η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης, που είναι αφιερωμένος στον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος Αριστοτέλη/Αριστοτέλης 2400 χρόνια».

 

 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο για την Ελλάδα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καθώς επίσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

 

 

Τα περίπτερα έχουν ήδη στηθεί στη Νέα Παραλία και περιμένουν τους επισκέπτες να επιλέξουν βιβλία ανάμεσα σε μια πλούσια γκάμα από 30.000 τίτλους από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

 

 

Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνουν δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, συζητήσεις κ.ά που θα διοργανώνει στην κεντρική εξέδρά του ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

 

Σχόλια - Facebook Comments