....

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΈΔΕΣΣΑΣ : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΟΤΟΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟΥ DUO DISCUS XLT

Η Αερολέσχη Έδεσσας το  περασμένο Σάββατο παρέλαβε στο αεροδρόμιό της το νέο της μοτοανεμόπτερο Duo Discus Xlt. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διθέσιο ανεμόπτερο επιδόσεων , αξίας 162.761 ευρώ, με εκπέτασμα φτερών 20 μέτρα, το οποίο διαθέτει ανασυρόμενο κινητήρα ο οποίος μπορεί να τίθεται σε λειτουργία  καθ όλη την διάρκεια της πτήσης.Image and video hosting by TinyPic

Η παραλαβή του αεροσκάφους έγινε στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, από κλιμάκιο της Αερολέσχης Έδεσσας που το αποτελούσαν οι Γιάννης Κλημεντίδης Πρόεδρος της Αερολέσχης, Πολυχρονιάδης Γιώργος, Συμεωνίδης Στέφανος, Στανίσης Πέτρος και Παπαντωνόπουλος Θάνος. Η ομάδα πήγε για τον σκοπό αυτό στην έδρα της εταιρείας κατασκευής,  εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό του μοτοανεμοπτέρου και εκτέλεσε τις απαιτούμενες πτήσεις αποδοχής.

Το μοτοανεμόπτερο αυτό, σε συνδυασμό με την καινούργια Μηχανή Εκτόξευσης ανεμοπτέρων που πρόκειται να παραληφθεί σε λίγες μέρες από την Γερμανία, και το υπόστεγο 800 τ.μ. που κατασκευάστηκε στο αεροδρόμιο,  είναι μια μακρόπνοη επένδυση της Αερολέσχης Έδεσσας, η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στον αεραθλητικό τουρισμό της περιοχής, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους αεραθλητές.

Οι επενδύσεις αυτές  είναι ενταγμένες και χρηματοδοτούνται από το διασυνοριακό πρόγραμμα «FLIGHT AND CONNECT TOURISM», (FACT), το οποίο υλοποιείται από την Αερολέσχη Έδεσσας στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» 2007-2013 (Άξονας 1, Μέτρο 1.3). Το έργο στοχεύει στη Συνεργασία και Δικτύωση των  Αερολεσχών Έδεσσας και Μπίτολα, με στόχο την διασυνοριακή συνεργασία για ανάπτυξη μορφών τουρισμού μέσω του αεραθλητισμού.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Έδεσσας

Σχόλια - Facebook Comments