....

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ

Η Ελλάδα θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας παραμονής, για να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στην αγορά εργασίας, γράφουν τα αλβανικά media σήμερα.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αξιολογεί τις δυνατότητες προσαρμογής του νομικού πλαισίου και στη συνέχεια να περάσει η πρόταση στη Συνέλευση.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι μετανάστες πρέπει να περιμένουν έως και τρία χρόνια για να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους και η μεγάλη εισροή τους έχει προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος.

Οι Αλβανοί μετανάστες θα είναι οι μεγάλοι ωφελούμενοι από τις νέες αλλαγές, καθώς αποτελούν περίπου το 60 τοις εκατό του συνόλου των νόμιμων αφίξεων, ακολουθούμενοι από Γεωργιανούς και Πακιστανούς.

Στις διευθύνσεις μετανάστευσης στην Αττική μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 200.000 αιτήσεις για άδεια διαμονής.

Εκτός από τη μεταρρύθμιση για τη νόμιμη μετανάστευση, η Ελλάδα επεξεργάζεται επίσης νέες διμερείς συμφωνίες με τουλάχιστον έξι χώρες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Αρμενία, η Ινδία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες, για την υποδοχή εργαζόμενων από αυτές τις χώρες.

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments