....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Μετά από 30 χρόνια βουλευτικής ασυλίας… επιτέλους ίσοι...!!! Εδώ και τέσσερα (4) τουλάχιστον χρόνια και προκειμένου να

δικαιολογηθεί μια σκληρή και απάνθρωπη οικονομική πολιτική που οδήγησε στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας,που έγινε ο ηθικός αυτουργός χιλιάδων αυτοκτονιών, ξεσπίτωσε νοικοκύρηδες, διέλυσε οικογένειες, οδήγησε στην ξενιτιά χιλιάδες νέους επιστήμονες και όχι μόνο, αναζητήθηκε το «εξιλαστήριο θύμα» που θα φορτωνόταν το ανάθεμα των πολιτικών επιλογών των ανθρώπων που ακόμη και σήμερα κυβερνούν!!!

 

Το κράτος, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ο Δημόσιος Υπάλληλος επιλέχτηκε ως ο εύκολος στόχος, ως το εξιλαστήριο θύμα. Λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, απαξιώθηκε, καταδικάστηκε και σχεδόν εκτελέστηκε στο βωμό της πολιτικής ανικανότητας, της πολιτικής ανευθυνότητας, στη λογική του επιμερισμού της ευθύνης και του κοινωνικού αυτοματισμού, της μεθοδευμένης τακτικής του «όλοι μαζί τα φάγαμε». Όπως πάντα σε δύσκολες τέτοιες εποχές υπήρξαν οι «λαγοί», οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αυτοί που ήταν διαθέσιμοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αυτοί που απολάμβαναν άφθονο τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να ξεδιπλώσουν το «σχέδιό τους», να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν συλλήβδην κατηγορίες εργαζομένων απολαμβάνοντας πολλές φορές «ασυλία» από ένα παράλογο Νόμο που δήθεν όλοι καταδικάζουν αλλά κανείς δεν αλλάζει!!!

 

«Κοπρίτες και τεμπέληδες» στο σύνολό τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι!!! Ποιός μπορεί να ξεχάσει τον γλαφυρό τρόπο περιγραφής του τότε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Θεόδωρου Πάγκαλου; Κανείς!!! Και ιδιαίτερα κανείς Δημόσιος Υπάλληλος. Επανήλθε δε με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο ύφος, την ίδια φρασεολογία σε εκπομπή του στο ΒΗΜΑ F.M. (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014) συκοφαντώντας και δυσφημίζοντας για μια ακόμη φορά το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων... αλλά τώρα χωρίς να απολαμβάνει την χρόνια ασυλία!!!

 

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην Βουλευτή που συνεχίζει να συκοφαντεί στο σύνολό τους Δημοσίους Υπαλλήλους, θεωρώντας υποχρέωσή του να υπερασπιστεί  την αξιοπρέπεια χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, της συντριπτικής τους πλειοψηφίας που δεν είναι επίορκοι, που δεν είναι τεμπέληδες, που δεν είναι κοπρίτες, που δεν «τα παίρνουν», που δεν εκκρεμούν υποθέσεις τους στα πειθαρχικά, που δεν έφεραν πλαστό πτυχίο ή πιστοποιητικό, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εξυπηρετώντας με τεράστια υπομονή και αυτοσυγκράτηση (που οφείλουν να δείχνουν),  πολίτες που πολλές φορές επηρεασμένοι από τον εύκολο λόγο «επιφανών πολιτικών και πολιτών» όπως ο κύριος Πάγκαλος, βρίζουν και διαμαρτύρονται εύκολα, φορτώνοντάς τους την τεράστια γραφειοκρατία, την πρωτοφανή πολυνομία που οι ίδιοι δημιούργησαν!!!

 

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων οφείλουν κάποιες φορές να χρησιμοποιούν την νομική οδό όχι για να διεκδικήσουν δικαιώματα, αλλά για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια ενός κλάδου εργαζομένων που επιλέχθηκε ως «Ιφιγένεια». Με μία όμως διαφορά σήμερα!!! Σήμερα είμαστε πραγματικά ΙΣΟΙ!!! Κατήγορος και κατηγορούμενοι είναι πράγματι ίσοι απέναντι στο Νόμο.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» των ΔΟΜΩΝ των Ο.Τ.Α.

 

Η συγκυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη λόγω και των διαρκών πιέσεων και παράλογων απαιτήσεων της τρόικας την καταστροφική πολιτική της. Προχωρά σε νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, επιμένει στις αθρόες απολύσεις εργαζομένων με τελικό στόχο την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και την παράδοση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων αλλά και των υπηρεσιών καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Το νέο σχέδιο ονομάζεται «αξιολόγηση δομών» με το οποίο μεθοδεύεται «μαχαίρι» στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων με μονομερή απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, με καταργήσεις Οργανικών Μονάδων, Υπηρεσιών και θέσεων. Αφού η συγκυβέρνηση δεν κατάφερε να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της «συγκριτικής αξιολόγησης», το επιχειρεί μέσω της τροποποίησης των Οργανισμών των Δήμων,  καταργώντας δομές και οργανικές θέσεις. Και όταν μάλιστα η αρμοδιότητα τροποποίησης των Οργανικών είναι αποκλειστικά των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων.

 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας πλέον γνωρίζουν τις παγίδες των δήθεν μεταρρυθμίσεων που κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφους τίτλους!!! Δεν πρόκειται να συναινέσουν και σε αυτή την προσπάθεια που στόχο έχει να αποδεκατίσει τις Υπηρεσίες των Δήμων από προσωπικό ώστε υποστελεχωμένες και ανυπεράσπιστες να δοθούν ως λάφυρο στους ιδιώτες που ανυπομονούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των δημοτών.

 

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο και η αξιολόγηση των Δομών των Δήμων. Κανείς εργαζόμενος επομένως δεν προωθεί, επεξεργάζεται ή συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με την υποτιθέμενη αξιολόγηση Δομών.

 

Καμιά αξιολόγηση Δομών δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με βάση τις σημερινές ανάγκες των δημοτών, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, χωρίς αξιοκρατικά διορισμένους Προϊσταμένους, και φυσικά χωρίς αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που είναι το αρμόδιο κατά το Νόμο όργανο Διοίκησης για την τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων.

 

Πρώτα απολύουν εργαζόμενους καταργώντας βασικές αρμοδιότητες ζημιώνοντας το κοινωνία, μειώνουν τους πόρους κατά 60-70% των προϋπολογισμών των Δήμων, φορτώνουν νέες αρμοδιότητες στους Ο.Τ.Α χωρίς φυσικά τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό, χιλιάδες εργαζόμενοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και πρόωρα ελπίζοντας σε μια αξιοπρεπή σύνταξη μετά από χρόνια δουλειάς, ενώ οι πολίτες οικονομικά εξαθλιωμένοι συρρέουν στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων αναζητώντας ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες και τώρα ζητούν και δήθεν αγωνιούν για «αξιολόγηση Δομών». Ξεκάθαρο το σχέδιο. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!!!

 

Δεν θα συναινέσουμε, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι... ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!

 

 

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.

 

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, με αφορμή την Αποχή Διαρκείας των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. αποφάσισε τα πιο κάτω:

 

  1. Καταγγέλλει την αδιαλλαξία και αδιαφορία της Διοίκησης του Ο.Γ.Α. στα αιτήματα και προβλήματα που προβάλει η κινητοποίηση των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α.
  2. Καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους-Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. να μεγαλώσουν την συμμετοχή τους σαν μόνη απάντηση στην αδιαλλαξία του Ο.Γ.Α. και στην προσπάθεια κατάργησης συνολικά της αποζημίωσης και των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α.
  3. Καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της σε όλη την Ελλάδα να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. ότι την ευθύνη για την ταλαιπωρία τους έχει η Διοίκηση του Ο.Γ.Α.
  4. Να συνεχίσει την ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. μέχρι η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. να αναγκασθεί να δώσει λύσεις στα αιτήματά μας, ενώ εξετάζει και την πρόταση για την κατάθεση ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ.

 

Η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή ΟΛΩΝ των ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ του Ο.Γ.Α. είναι η μόνη απάντηση στην αδιαφορία και αδιαλλαξία της Διοίκησης του Ο.Γ.Α. Είναι η μόνη ελπίδα για να είναι νικηφόρα η κινητοποίησή μας.

 

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ2014

 

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοεμβρίου 2014, ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η μαζική συμμετοχή μας είναι η μόνη απάντηση αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

Η συγκυβέρνηση με την καθημερινή επικοινωνιακή της καταιγίδα αλλά και την τρομοκράτηση του Ελληνικού λαού για την στάση των «αγορών» όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ετοιμάζει νέο μνημόνιο, το οποίο όπως και να το ονομάσει, το σίγουρο είναι ότι θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο εισόδημά μας (νέο μισθολόγιο), στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας (κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ), στην υγειονομική περίθαλψη (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και στα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα (νέος συνδικαλιστικός Νόμος) που δήθεν θα έρθει να καταργήσει τα «προνόμια» των συνδικαλιστών, αλλά αντίθετα θέλει να φιμώσει την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζουν.

Γι’ αυτό, η μαζική, δυναμική και ενωτική συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, είναι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης ώστε να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην προετοιμασία της απεργίας (Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις) και να συμμετάσχουν μαζικά τόσο στην Απεργία όσο και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις.

Απεργιακή Συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ, στις 11.00 το πρωί.

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με αφορμή την κλιμάκωση της επίθεσης της συγκυβέρνησης τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια (άρθρο 42 του Ν.4250/2014), αποφάσισε τα πιο κάτω:

 

  1. Να συνεχιστεί πιο δυναμικά η αντίδραση και να μην επιτραπεί σε κανένα Δήμο ο προσχηματικός επανέλεγχος των Ελεγκτών-Επιθεωρητών του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.).
  2. Οι κατά τόπους Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίδρασή τους αλλά και τη συμπαράστασή τους σε όσους αιρετούς αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο (Κέρκυρα κ.λπ.).
  3. Να εκφραστεί η συμπαράσταση στη Δημοτική Αρχή Πάτρας και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο που στις 4 Δεκεμβρίου 2014, καλείται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να του απαγγελθεί κατηγορία για παράβαση καθήκοντος επειδή αρνείται να γίνει συνένοχος στις απολύσεις που έχει προγραμματίσει η συγκυβέρνηση.

 

Προκειμένου να εκφραστεί συνολικά η αντίδραση και συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δήμαρχο Πάτρας που η συγκυβέρνηση θέλει να στείλει κατηγορούμενο επειδή υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αποφάσισε την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Αχαΐας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Η ώρα της Στάσης Εργασίας και Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας θα σας γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για τις αυθαιρεσίες και απειλές ενάντια σε έγκυο εργαζόμενή της.

 

Πιο συγκεκριμένα, της οφείλονται χρήματα από τον Ιούλιο του 2014 καθώς και επιδόματα Ι.Κ.Α., Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα άδειας και υπόλοιπο άδειας, επιπλέον, η εταιρεία δεν έχει καλύψει την εργαζόμενη σε εργατικό ατύχημα ενώ είναι απλήρωτη για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.

 

Και δεν έφθαναν όλα αυτά, δέχεται απειλές να «ρίξει» το παιδί της για να συνεχίσει να δουλεύει, έχει δεχθεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά, εκβιάζοντάς την να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

 

Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τον εργασιακό μεσαίωνα είναι κοινός. Αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Όλους τους εργασιακούς κλάδους.

 

Συμπαραστεκόμαστε στην συγκεκριμένη εργαζόμενη και δηλώνουμε ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή και στην δουλειά είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

 

Ελπίδα μας είναι μόνο ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments