....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ (PHOTOS)

Γράφει ο Σίμος Σλατίνης.

Την πρώτη κινητοποίηση του καλοκαιριού πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου οι Ροδακινοπαραγωγοι του νομού. Συγκεκριμένα οι Αγροτικού Σύλλογοι απο την Σκύδρα, την Έδεσσα και την Αλμωπία, αλλά και οι αγρότες απο το μπλόκο του Μελισσίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση ,στον προαύλιο χώρο της ΠΕ Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στο τομέα της παραγωγής του ροδάκινου. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αντιπεριφεριαρχη κ.Αηδονα, ζητώντας από την ίδια να συμπορευθεί  μαζί τους, για την προώθηση των ζητημάτων που τους απασχολούν, προκειμένου άμεσα να βρεθούν λύσεις.

Στο ψήφισμα τους συγκεκριμένα ζητούν: -Την κατάρτιση και την στοιχειοθέτηση επίσημου φακέλου προς διεκδίκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για στρεμματική ενίσχυση μέσω ΟΣΔΕ του Έλληνα παραγωγού λόγω της υψηλής απώλειας εισοδήματος τους σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και κεράσια μέσω των ενισχύσεων de minimus. -Την περαιτέρω αύξηση των ποσοτήτων και την δίκαιη κατανομή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα σε τόνους (σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και δαμάσκηνα) όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα στήριξης των αδιάθετων αγροτικών παραγωγών της επισιτιστικής  βοήθειας προς ευπαθείς κοινωνικές Ομάδες . Αυτά σε ότι αφορά την ενίσχυση των δενδροκαλλιεργειών, καθώς πέρα από το επιτραπέζιο ροδακινο υπάρχει και το συμπύρηνο.

Οι παραγωγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι, αφού παραδίδουν τα ροδάκινα στις βιομηχανίες χωρίς να υπάρχει καθορισμένη τιμή. Με αλλα λόγια παραδίδουν χωρίς να ξέρουν πόσα χρήματα θα πάρουν! !!!!! Για τον λόγο αυτό ζητούν άμεσο καθορισμό της τιμής που να φθάνει στα 0,30 λεπτά του ευρώ ανά κιλό. Στην σύσκεψη που ακολούθησε, η κα.Αηδονα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της και τόνισε οτι η Περιφερειακή Ενοτητα Πέλλας θα κάνει οτι μπορεί. "Δεν θα αφήσουμε κανέναν στην ησυχία του" ειπε χαρακτηριστικα.

Αποφασίστηκε τέλος, στις αρχές της ερχομένης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Πέλλας με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κ, Μακεδονίας  των Βουλευτών και των δημάρχων του νομού , των συνεταιριστικών οργανώσεων και των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών συλλόγων, προκειμένου μέσα από συγκεκριμένη ατζέντα να συζητηθούν όλα τα θέματα και να δρομολογηθούν λύσεις. Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να τονίσουμε πως δικαιωνόμαστε σε όσα έχουμε πει για την φετινή κρίση στο ροδάκινο.

 

7H6ItL.jpg7H6RW1.jpg7H6J65.jpg7H6LwI.jpg7H6chW.jpg7H6yZP.jpg7H64E6.jpg7H6Egi.jpg7H6u7n.jpg7H6CJ8.jpg7H6StY.jpg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments