....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Αθλητική πανδαισία στο Δήμο Πέλλας με σημαντικά γεγονότα και  διακρίσεις!

 

Στην "καρδιά" αθλητικών γεγονότων και εκδηλώσεων που κοσμούν το αθλητικό πνεύμα ήταν το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Πέλλας με σημαντικές διοργανώσεις και διακρίσεις.

"Ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος"

Ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία του Δήμου η συμμετοχή του στην διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" και το γεγονός ότι ήταν το επίκεντρο του λαμπρού -παγκόσμιας ακτινοβολίας- θεσμού. Ο Δήμαρχος Πέλλας, Ευστάθιος Φουντουκίδης, τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή για την καθοριστική συμβολή του Δήμου στην διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Δήμαρχος έδωσε την εκκίνηση, στην Πέλλα, ενθαρρύνοντας τους αθλητές να αντιμετωπίσουν τη διαδρομή με αγωνιστικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, ενώ έκανε και απονομή μεταλλίου στον τερματισμό, στην Θεσσαλονίκη. "Η διοργάνωση αυτή αποτελεί αθλητικό, εθνικό, κοινωνικό, ιστορικό και τουριστικό κεφάλαιο για τον τόπο μας", δήλωσε.

"Χρυσός" στο Taekwondo ITF ο Γιάννης Ιωαννίδης

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές του, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δυο αργυρά, γύρισε από τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Taekwondo ITF που πραγματοποιήθηκαν στην Σλοβενία, ο συντοπίτης μας Γιάννης Ιωαννίδης. Ο 39χρονος αθλητής κατέκτησε τα μετάλλια στα σπασίματα και στο μονό και στο ομαδικό. “Θερμά συγχαρητήρια στον συμπολίτη μας Γιάννη Ιωαννίδη. Έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής του, τα Γιαννιτσά", τόνισε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Φουντουκίδης.

«Αθλοπαιδιές Γυμνασίων 2024¨»

Ως πανέμορφη «μαγική εικόνα» μπορεί να χαρακτηριστούν οι «Αθλοπαιδιές Γυμνασίων 2024» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας, στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών, με τη συμμετοχή επτά γυμνασίων (Μουσικό Γιαννιτσών, Καρυώτισσας, Πέλλας, 1ο, 2ο, 3ο, και 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών), ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά και το Ειδικό Σχολείο της Σκύδρας. Οι μαθητές-τριες που έπαιξαν ταυτόχρονα ποδόσφαιρο στο δημοτικό στάδιο, βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο και μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο, αφενός μεν απόλαυσαν τα παιχνίδια, αφετέρου συνέθεσαν ένα «μαγικό» σκηνικό, στέλνοντας το καλύτερο μήνυμα για την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, την ενίσχυση του αθλητισμού και την καλλιέργεια αξιών όπως είναι ο συναγωνισμός, η αγωνιστικότητα. 

«ΚΣΤ Αγαθοβούλεια»

Είχαν προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες τα «ΚΣΤ Αγαθοβούλεια», όπου περίπου 200 μαθητές σχολείων (για πρώτη φορά από όλο τον Δήμο Πέλλας) που συμμετείχαν στους αγώνες με το αδελφοποιημένο σχολείο Δροσιάς της Λάρνακας Κύπρου, «πλημμύρισαν» το Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών και σε ένα πανηγυρικό κλίμα μέσα από τους αγώνες Αθλοπαιδιάς, βίωσαν τις ιδέες της φιλίας και της αλληλεγγύης, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών.

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πέλλας ο Απόλλωνας Κρύας Βρύσης

Στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Πέλλας ο Δήμαρχος κ. Φουντουκίδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον συντοπίτη μας, μεγάλο νικητή και κυπελλούχο Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, αλλά και στην ομάδα του Άρη Νησίου για την συμμετοχή της στον τελικό.

«18α Μαυροχαλυβίδεια»

Τα «18α Μαυροχαλυβίδεια» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο δημοτικό γήπεδο της Αξού, με τη συμμετοχή οκτώ δημοτικών σχολείων του Δήμου Πέλλας. Πρόκειται για έναν θεσμό με υψηλό συμβολισμό που ξεκίνησε το 2004 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, τιμώντας έναν σπουδαίο Καππαδόκη λόγιο- δάσκαλο, τον Γεώργιο Μαυροχαλυβίδη, με μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση της Αξού της Καππαδοκίας και στη συνέχεια στην Αξό του Δήμου Πέλλας.

Αθλοπαιδιές Στίβου στην Κρύα Βρύση

Οι Αθλοπαιδιές Στίβου υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας & της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πέλλας που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Κρύας Βρύσης με την συμμετοχή μαθητών από τα τοπικά Δημοτικά Σχολεία, ήταν ένα γεγονός που έστειλε το δικό του μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου στον Πενταπλάτανο

Την Τετάρτη 24.4, με την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας, θα πραγματοποιηθεί το μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου στον Πενταπλάτανο, με συμμετοχή 12 σχολείων και με βασικό σύνθημα «παίξε μπάλα ομαδικά». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε διοργάνωση του Δημοτικού Σχολείου Πενταπλατάνου, της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και του Ο.Σ.Ε.Α.Δ.

«Χρυσή» η ομάδα Μπάσκετ εφήβων του «Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών»

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα Μπάσκετ του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του FINAL FOUR Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments