....

«ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ» ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ -ΕΙΝΑΙ... ΦΙΣΚΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Άνω του 80% είναι πληρότητες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στους δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, το τα Τρίκαλα, το Καρπενήσι και το Μέτσοβο είναι οι περιοχές με την μεγαλύτερη ζήτηση με αποτελέσματα τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς η πληρότητα να φτάνει το 100%.

Οι τιμές κυμαίνονται από τα 50 ευρώ την ημέρα έως τα 80 ευρώ, για τους πολύ τυχερούς καθώς είναι ελάχιστα και κλεισμένα τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αυτή την στιγμή στα περισσότερα τα καταλύματα οι τιμές τους ξεκινούν από τα 100 ευρώ το φθηνότερο και φτάνουν τα 300 ευρώ την βραδιά, ενώ στα υπερπολυτελή μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι και όχι χειμώνα και με τους περισσότερους να ήθελαν να περάσουν γιορτές με χιόνια, αυτό δεν απέτρεψε τον κόσμο να ταξιδέψει στους αγαπημένους τους προορισμούς. Οι μόνοι απογοητευμένοι οι λάτρεις των χειμερινών σπορ. Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή δυστυχώς δεν έχουν επιτρέψει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να ανοίξουν τις πίστες τους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς είμαστε γεμάτοι. Η επισκεψιμότητα θυμίζει παλαιότερες εποχές πριν το covid. Οι τιμές σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένες καθώς έχουν αυξηθεί τα έξοδα μας. Ωστόσο είχαμε βγάλει αρκετές προσφορές το μήνα Νοέμβριο για τις γιορτές», δηλώνει ιδιοκτήτης καταλύματος στην Αραχωβα.

Εξίσου καλή φαίνεται να είναι η ζήτηση και για το 3ημερο των Φώτων. Οι επιχειρηματίες του κλάδου του επισιτισμού - τουρισμου να δηλώνουν αισιόδοξοι για τις φετινές γιορτές.

 

«Φέτος δεν πέφτει καρφίτσα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στον κλάδο μας λόγω της πανδημίας του covid. Αυτές τις γιορτές έχουμε μια ευκαιρία να ανακάμψουμε οικονομικά, αφού τρία χρόνια τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα. Η εποχή των χειμερινών διακοπών για εμάς είναι η καλύτερη περίοδος. Το φυσικό περιβάλλον, σε συνδυασμό φυσικά και με τον Μύλο των Ξωτικών, τη φιλοξενία και μας και της περιοχής την έχουν κάνει νούμερο ένα προορισμό ειδικά για τα Χριστούγεννα», υποστηρίζει στα Dnews, υπεύθυνος καταλύματος στα Τρίκαλα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments