....

EΔΕΣΣΑ: ETOIMAZETAI ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ COVID-19 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ


Ετοιμάζεται το Νοσοκομείο της Έδεσσας για τον κορωναϊό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, ο χώρος όπου στεγαζόταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα μετατραπεί σε κλινική covid-19. Ήδη στο Νοσοκομείο της πόλης υπάρχει καθημερινή κίνηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού κατά μέσο όρο εμφανίζονται 5 θετικά δείγματα. Έπειτα υπάρχουν ασθενείς που νοσούν και λαμβάνουν οδηγίες από τους ιατρούς, άλλοι εξετάζονται, άλλοι ακόμη και την 14η μέρα της ασθένειας ζητούν τη συνδρομή του ιατρικού προσωπικού. Πολλούς ασθενείς δεν τους κρατάνε στο Νοσοκομείο αλλά αφού δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες μένουν στο σπίτι τους, σε καραντίνα.


Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίσιμη αυτή κατάσταση και έτσι δεν στέλνονται περιστατικά εκεί. Κρατούνται ίσως για μια ή δυο μέρες στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και ακολουθεί κατ΄ οίκον νοσηλεία.  


Με την δημιουργία της κλινικής στον πρώην  χώρο του Νεφρού θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση του όλου θέματος και σίγουρα θα αποσυμφορηθούν Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.


Να δώσουμε συγχαρητήρια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν άοκνα για να εξυπηρετήσουν ασθενείς, όχι μόνο από την Έδεσσα αλλά και από γύρω περιοχές, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Να ελπίσουμε να υπάρχει επάρκεια σε υλικό (γάντια, μάσκες κλπ.) και φυσικά να λιγοστεύουν τα θετικά δείγματα!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments