....

ΕΔΕΣΣΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ]

 
Η εγκληματική αδιαφορία της Διοίκησης Τζιτζικώστα-Τζαμτζή για τους Καταρράκτες υποβαθμίζει σταθερά την αξία της Έδεσσας. Απαράδεκτος και άβουλος ο Δήμαρχος.
 
Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται να δουν νερό και δεν βλέπουν τίποτε. Μιλήσαμε με δεκάδες εκνευρισμένους σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου οι οποίοι δήλωσαν ότι η επίσημη πληροφόρηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δηλώνει ότι τα έργα γίνονται από Δευτέρα έως Τετάρτη είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι παρεμβάσεις και οι επισκέψιμοι χώροι στους Μύλους δεν αρκούν αν δεν υπάρχει νερό στον Καταρράκτη.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και της πόλης θέλουν πλέον άμεσες λύσεις και απειλούν με μηνύσεις.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Τζαμτζή το έργο υποτίθεται ότι θα εκτελούνταν για 30 εβδομάδες τις μέρες Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη. Αντί αυτού βλέπουμε βδομάδες ολόκληρες στεγνό το ποτάμι που έχει χάσει πλέον κάθε ζωή να έχει μετατραπεί σε ένα τσιμεντένιο αυλάκι.
 
Σε λίγο θα έχουν περάσει 100 εβδομάδες από την έναρξη του έργου και οι παλινωδίες διαδέχονται η μία την άλλη. Σαν να μην έφτανε αυτό η Διοίκηση της Περιφέρειας ψάχνοντας να βρει αποδιοπομπαίο τράγο διασπείρει παντού ότι αιτία της καθυστέρησης ήταν οι ενστάσεις των πολιτών κάτι απολύτως ψευδές. Η μόνη αλήθεια είναι η συνεχής αδιαφορία να βρουν λύσεις και να τρέχει συνέχεια το νερό κάτι που η Κίνηση Πολιτών είχε επισημάνει με προτάσεις εξαρχής.
 
Παράλληλα ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με σύσσωμη την αντιπολίτευση των Τσεπκεντζή-Ρυσάφη-Τσιτσάγκα ψήφισε υπέρ της εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης και εξέφρασε σοβαρές αμφισβητήσεις για το κατά πόσο το έργο δεν δημιουργεί ξήρανση στο βράχο και ως εκ τούτου θέματα ασφάλειας της πόλης, ο Δήμαρχος υπακούοντας σε μια στεγνή νεοδημοκράτικη κομματική λογική και πειθαρχία, το παίζει δημόσια πατριώτης, αλλά για την τοπική του πατρίδα δεν κάνει απολύτως τίποτε.
 
Μάλιστα βάζει πλάτη στις γελοιότητες της περιφέρειας κρυπτόμενος πίσω από το δάκτυλό του, αγνοώντας την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο και κλείνοντας τα μάτια στην καταστροφή του έργου του Δήμου Έδεσσας προ 10 ετών με το κόσμημα των παραποτάμιων παρεμβάσεων. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς βλέπει μια καταστροφή σε κράσπεδα, διαλυμένα κάγκελα, πεσμένα φωτιστικά, τρύπες, αστοχίες, σκαψίματα, πλήρη καταστροφή των φυτών, εκρίζωση των ψηλών δέντρων. Ένα απέραντο εργοτάξιο. Μια εικόνα η οποία το καλοκαίρι που πέρασε δημιούργησε ασφυκτικό μικροκλίμα με θερμοκρασίες 42 βαθμών και άνω, στις άλλοτε σκιερές παραποτάμιες διαδρομές των Εδεσσαίων. Όλα για το τσιμέντο, όλα για το χρήμα από ανθρώπους του Τζιτζικώστα-Τζαμτζή-Γιάννου που αποδεικνύουν στην πράξη πόσο μισούν την Έδεσσα και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να την υποβαθμίσουν.
 
Οι πράξεις τους βάζουν την σφραγίδα της μόνιμης υποβάθμισης.
Η καταστροφή στον Εδεσσαίο Ποταμό, το κλείσιμο του Νοσοκομείου το κλείσιμο του Πανεπιστημίου φαίνεται να ικανοποιεί τους πλέον αρρωστημένους πολιτικούς καρεκλοκένταυρους που στέκονται προσοχή στις επιτελικές πολιτικές Μητσοτάκη. Όλα στο κέντρο. Αποκέντρωση καμία. Αυτά τα αρρωστημένα μυαλά που διοικούν τις τύχες της πόλης πρέπει να πάρουν δρόμο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
 
Έχουμε ακόμη 2 χρόνια για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και έχουμε χορτάσει από δήθεν πατριωτιλίκι. Χρειαζόμαστε πλέον ανθρώπους που να είναι ειλικρινείς και να αγαπούν την Έδεσσα αλλά και την περιοχή και να μην έχουν το μυαλό τους μόνο στο πως θα επανεκλεγούν και πως θα θα. Θέλουμε έργα και πράξεις κύριοι που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και πάντα πάνω από όλα με φύση, νερό και καταρράκτες, την ψυχή και τα αιώνια σύμβολα της πόλης. Αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε!
 
Δείτε τα παρακάτω βίντεο από επισκέπτες και τι λένε για τον Καταρράκτη χωρίς νερό .
 

 

 

 

 

 

 2022-02-07-2125002022-02-07-212452
2022-02-07-213051

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments