....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (VIDEO PHOTOS)

 

 

Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε κανέναν και έτσι σήμερα στην Έδεσσα με λαμπρότητα, περηφάνεια και τιμή γιορτάστηκε  σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και στην πόλη μας όπως και σε όλη την  Ελλάδα.
Ο απανταχού ελληνισμός τίμησε σήμερα τους προγόνους του, που ξεκίνησαν σαν σήμερα την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα σήμερα τιμούμε την Ορθόδοξη πίστη μας, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.


Σήμερα στις 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης με την χοροστασία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ .
  Στη συνέχεια ώρα 11.30 έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών  από .:
1.       Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας
2.       Στρατηγό Διοικητή ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
3.    Δήμαρχο Έδεσσας
4.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας
5.    Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας
6.    Διοικητή Διεύθυνση Πυροσβεστικής Πέλλας
7.    Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
8.    Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
9.    Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας
10.    Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πέλλας
11.    Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών
12.    Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Π.Ε.  Πέλλας
13.    Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
14.    Σύνδεσμο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας
15.    Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)
16.    Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Νέων
17.    Περιφερειακό Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας
18.    Ένωση Παλαιών Προσκόπων
19.    Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων
στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και τραγουδήθηκε  ο Εθνικός ύμνος
Στις 12:00 ξεκίνησε η παρέλαση πρώτα με τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές  και κατόπιν με τη μαθητιώσα νεολαία Δημοτικών, Γυμννασίων και Λυκείων της πόλης μας, τους Συλλόγους, τους προσκόπους και έκλεισε με τα Στρατιωτικά  Τμήματα ,τα οποία όπως πάντα καταχειροκροτήθηκαν.
Προπομπός της παρέλαση ήταν η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας παιανίζοντας και κλέβοντας τις εντυπώσεις του κόσμου . Πραγματικά έκανε μια καλή και δυνατή παρουσία παίζοντας καθ'όλη τη διάρκεια της παρέλασης στρατιωτικά εμβατήρια. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον μαέστρο και σε όλους τους μουσικούς που απαρτίζουν την Φιλαρμονική.
Από την την κυβέρνηση δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος, στην στημένη εξέδρα παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρέλαση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας  κ.κ Ιωήλ ,   η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης. κα.  Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά,  ο Δήμαρχος κ. Γιάννου, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής  της ΙΙας Μεραρχίας   Υποστράτηγος Συμεών Κεβεντζίδης και ο νέος Αστυν. Δ/ντής της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας Αστυν. Δ/ντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης .

Παρά την ψιλόβροχο οι γονείς και πολύς κόσμος καμάρωσαν τα παιδιά τους και όλους όσους παρέλεσαν με περηφάνεια.

 



FOFO_EFTHIMIADIS1_1 FOFO_EFTHIMIADIS1_2 FOFO_EFTHIMIADIS1_3 FOFO_EFTHIMIADIS1_4 FOFO_EFTHIMIADIS1_5 FOFO_EFTHIMIADIS1_6 FOFO_EFTHIMIADIS1_7 FOFO_EFTHIMIADIS1_8 FOFO_EFTHIMIADIS1_9 FOFO_EFTHIMIADIS1_10 FOFO_EFTHIMIADIS1_11 FOFO_EFTHIMIADIS1_12 FOFO_EFTHIMIADIS1_13 FOFO_EFTHIMIADIS1_14 FOFO_EFTHIMIADIS1_15 FOFO_EFTHIMIADIS1_16 FOFO_EFTHIMIADIS1_17 FOFO_EFTHIMIADIS1_18 FOFO_EFTHIMIADIS1_19 FOFO_EFTHIMIADIS1_20 FOFO_EFTHIMIADIS1_21 FOFO_EFTHIMIADIS1_22 FOFO_EFTHIMIADIS1_24 FOFO_EFTHIMIADIS1_25 FOFO_EFTHIMIADIS1_26 FOFO_EFTHIMIADIS1_27 FOFO_EFTHIMIADIS1_28 FOFO_EFTHIMIADIS1_29 FOFO_EFTHIMIADIS1_30
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments