....

ΕΔΕΣΣΑ : ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (VIDEO)

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 18.30΄ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και ένα σοβαρό ερώτημα που τέθηκε ήταν αυτό του πρώην  Δημάρχου Γιάννη Σόντρα όσον αφορά και το τι γίνεται με τα αδέσποτα ζώα και ο λόγος βέβαια αφορά περισσότερο τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία κυκλοφορούν σε αγέλες στο κέντρο της πόλης (πεζόδρομο) αλλά και σε πολλές γειτονιές της Έδεσσας και περιοχές. Να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί, καταγγελθεί και έχουν γίνει δεκάδες μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου όπου αδέσποτα σκυλιά αναίτια έχουν ορμήξει και έχουν δαγκάσει δεκάδες ανυποψίαστους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους σε ηλικία, ευτυχώς χωρίς κάποιο θύμα με τα τόσα τραγικά που έχουν συμβεί τελευταία.

Αυτές οι συνεχείς μελέτες που αναφέρονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο από τους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους για το θέμα των αδέσποτων χωρίς να γίνονται ποτέ πράξη προκαλούν ακόμη μια φορά αγανάκτηση σε όλους τους Δημότες όπου και την κάθε φορά παρουσιάζουν νέα σενάρια για να δικαιολογήσουν την κωλυσιεργία τους . Το αποκορύφωμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν τα λόγια του Δημάρχου ότι και για το θέμα των αδέσποτων

«Η Αστυνομία πρέπει να κάνει μια δουλειά την οποία δεν κάνει καθόλου» .

ΟΧΙ !!!  κ. Δήμαρχε εσύ δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου!

Γιατί κ. Δήμαρχε εσύ και οι αρμόδιοι σύμβουλοί σου για το θέμα των αδέσποτων πρέπει να πάρετε το παράδειγμα άλλων Δήμων, που έχουν και οργάνωση έχουν και ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα, και μην πετάς έτσι εύκολα "το μπαλάκι» στην Αστυνομία"

Εμείς ως ΤΑSTV.GR να σου γνωρίσουμε ότι ένας πολύ καλά ευαισθητοποιημένος και οργανωμένος Δήμος πρέπει να διαθέσει και να ορίσει κατάλληλο προσωπικό που  ευτυχώς για την πόλη μας υπάρχουν αρκετά ικανά τέτοια άτομα (ακόμη και εκπαιδευτές σκύλων) που μπορούν με κάποιο κόστος να περισυλλεγούν τα αδέσποτα και να τους δοθεί η φροντίδα που χρειάζονται μια φροντίδα και αγάπη που την έχουν όλα τα ασέσποτα . Πόσο δύσκολο θα ήταν να υπογραφεί μια τέτοια σύμβαση την οποία  θα υιοθετούσαν και θα την στήριζαν όλοι για τη στείρωση, τον εμβολιασμό και τη σήμανση των αδέσποτων με την βοήθεια ακόμη εθελοντών δημοτών, Φιλοζωικών Σωματείων ακόμη και της Δ/νσης Κτηνιατρικής όπως γίνεται σε τόσους Δήμους της χώρας.

«Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι αφήστε τις θεωρίες και προχωρήστε σε πράξεις»

Ο εκάστοτε Δήμος κ. Δήμαρχε είναι υπεύθυνος και αρμόδιος ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να περισυλλεγούν να τα ελέγξετε εάν έχουν ή δεν έχουν το ειδικό τσιπάκι, να εμβολιασθούν, να φωτογραφηθούν, να δημιουργηθεί για το καθένα ατομική καρτέλα και να τα ταίσετε και να τα ποτίσετε όπως κάνουν σε τόσες πόλεις άξιοι Δήμαρχοι οι οποίοι δεν πετάνε το «μπαλάκι» και την ευθύνη στην Αστυνομία με τόσο φθηνές δικαιολογίες.

Ευτυχώς βεέβαια στην πόλη της Έδεσσας που  υπάρχουν και ευασθητοποιημένοι άνθρωποι δημότες που ταίζουν τα αδέσποτα (με τις όποιες διαμαρτυρίες όσον αφορά τους χώρους) και έτσι είναι ήρεμα και δεν έχουμε περισσότερα άσχημα περιστατικά επιθέσεων.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεό μας  και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments