....

ΈΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

<--break->

Πρόκειται για την 37χρονη Δανάη Δεληγεώργη και την 43χρονη Αλεξία Μπεζίκη οι οποίες έχουν και ένα παιδί

 

Στο δημαρχείο της Αθήνας έγινε χθες ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Χάρη Δούκα.

Πρόκειται για την 37χρονη Δανάη Δεληγεώργη και την 43χρονη Αλεξία Μπεζίκη, οι οποίες έχουν και ένα παιδί. Φωτογραφίες από την τελετή δημοσιοποίησε το Reuters, με τη συγκίνηση των δύο γυναικών να είναι εμφανή και το πρακτορείο ειδήσεων να επισημαίνει πως πρόκειται για έναν από τους πρώτους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών γενικά στη χώρα, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

 
Έγινε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα - Τα δάκρυα και η συγκίνηση της Δανάης και της Αλεξίας [βίντεο]
Πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο ίδιο δημαρχείο τελέστηκε και ο πολιτικός γάμος του Αύγουστου Κορτώ με τον σύντροφό του, Τάσο Σαμουηλίδη.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την χαρά και τη τιμή του που πάντρεψε τα δύο ζευγάρια, κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα του Alpha.

"Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, οπως είθισται να λέμε για τους γάμους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όπως εκείνος επιλέγει" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι για συμβολικούς λόγους επέλεξε να παντρέψει ο ίδιος και όχι κάποιος αντιδήμαρχος τα ομόφυλα ζευγάρια. "Το έκανα γιατί ήθελαν να δείξω και εγώ από τη μεριά μου ότι υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια για μια κοινωνία ανοιχτή, κοινωνία συμπερίληψης, όπου όλοι έχουν ίδια δικαιώματα και βεβαίως να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα" υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο

 

Να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες, με ανάρτησή τους στο Instagram η Αλεξία Μπεζίκη και η Δανάη Δεληγεώργη δήλωσαν συγκλονισμένες από την ανταπόκριση που είχε η είδηση της αναγγελίας του γάμου τους.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments