....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ CHARLES DARWIN ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO 30-PHOTOS)

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2016 στο ξενοδοχείο ΟΑΣΗ που βρίσκεται στο Λουτράκι Αλμωπίας . Η εκδήλωση ήταν μια απόδοσης τιμής και ευχαριστιών στους υποστηρικτές του Προγράμματος Θερινού Σχολείου για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Charles Darwin Αυστραλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από παραπάνω Πανεπιστήμιο όπου αυτή την χρονιά συμπληρώθηκαν 10 χρόνια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την αφοσίωσή στις Ελληνικές αξίες της ιστορίας και στη διαχρονικότητα του Ελληνικού πνεύματος.

Στην εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Darwin Pr. Simon Maddocks  απένειμε τιμητικές πλακέτες  στους υποστηρικτές με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 10 χρόνων.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν  και ο πατριώτης μας Ευστράτιος Πούλιος και η σύζυγός του Αγγελική με καταγωγή από την Πιπεριά Αλμωπίας. Ακόμη τιμήθηκαν ο καθηγητής Γεώργιος Φραντζής η Ελληνική Κοινότητα Darwin , ο Δημήτριος Πούλος, Ο Σύλλογος Οι Άλμωπες, ο π.Ευροβουλευτής κ. Γκλαβάκης Γιάννης ο οποίος και προσέφερε τρία βιβλία στον Πρύτανη.

Επίσης στην εκδήλωση απενεμήθηκαν πλακέτες και  στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο, και στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Ιωάννη Χατζηδημητρίου, κ.ά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος ¨Οι Άλμωπες" και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας.

Σε λόγο του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Charles Darwin, Καθηγητής Simon Maddocks, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Προγράμματος για την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ακόμη, υπογράμμισε την πολιτισμική όσμωση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως μέσω της δράσης της Ελληνικής ομογένειας και του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος το οποίο έχει μπολιάσει τον Δυτικό Πολιτισμό (όπως θα δείτε και στο παράκάτ βίντεό μας)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέκατο θερινό πρόγραμμα ήταν  αφιερωμένο στους Ευστράτιο και Αγγελική Πούλου, τους στυλοβάτες των δέκα Προγραμμάτων (2007-2016) του θερινού σχολείου στην Ελλάδα, για τους οποίους θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας σχετική συνέντευξη που μας παραχώρησαν σήμερα 20-7-2016

Στο παρακάτω μας πρώτο βίντεο αφορά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο η αποκλειστική συνέντευξη του Πρύτανη Darwin Pr. Simon Maddocks

 

 

 

 

Το παρακάτω ωίντεο είναι η παρουσίασηη που έκανε στην εκδήλωση το University Charles Darwin

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments