....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΡΩ. ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Κρίση, πνευματική και οικονομική Κρίση, πνευματική και οικονομική Μετά από πέντε πλέον χρόνια προπαγάνδας περί σωτηρίας της Ελλάδας από τους δημίους της,

μέσω των δανειακών συμβάσεων, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων, προγραμμάτων οι μάσκες έχουν πέσει για όλους. Ήταν και παραμένουν ΟΛΟΙ τους Μνημονιακοί. Οι θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός, αντί να μειώσουν υτο χρέος κατέληξαν στην αύξησή του! Τη στιγμή που η προπαγάνδα λέει ότι αυτό το χρέος ως ποσοστό στο ΑΕΠ θα είναι στο ίδιο επίπεδο το 2020 με αυτό του 2009, δηλαδή 120%!

Σώζεται η οικονομική ελίτ της χώρας την ίδια ώρα που οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000, οι νεομετανάστες προς το εξωτερικό τις 200.000, η φτώχεια και η πείνα αγγίζει το μισό του πληθυσμού, το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί με εξαφάνιση τον λαό μας, ενώ η κοινωνική, οικονομική και παραγωγική δομή της χώρας καταστρέφεται με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ρημαγμένη και λεηλατημένη,  η δυστυχία και φτώχεια πολλαπλασίασε τους άστεγους, αυτούς που κάνουν ουρά για ένα πιάτο φαγητού, τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία, η κορύφωση των ανισοτήτων που έφθασαν στο 1% του πληθυσμού να κατέχει τον εθνικό πλούτο. Αγριότητα, που προκλήθηκε από την εφαρμογή των παλιών και των νέων Μνημονίων, την ίδια ώρα που πολλοί “φοβήθηκαν γιατί είχαν παιδιά και έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό” και οι εκπομπές μαγειρικής και λάιφ στάιλ έχουν ξεπεράσει τα όρια….

    Αναγέννηση

Όλες οι προβλέψεις τους έχουν διαψευσθεί. Για την ύφεση, για την ανεργία, για το παράνομο χρέος μας, για το μέλλον μας. Και αυτά σαν να μην έχουν καμία ευθύνη και μας δείχνουν με το δάχτυλο, αυτοί οι πρωταγωνιστές και βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής και της διαφθοράς. Τη στιγμή που εξαθλιώνεται η κοινωνία και καταστρέφεται η πατρίδα μας, εξασφαλίζονται οι δανειστές, καταλύεται η εθνική κυριαρχία και ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία.

Όμως, όπως γράφει ο Γιώργος Σεφέρης αυτοί δεν είναι η ζωντανή Ελλάδα. Εμείς είμαστε η ζωντανή Ελλάδα, της αλληλεγγύης και της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας, των γραμμάτων που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, της γης που γέννησε την ελευθερία η οποία θα εκμηδενίσει την τυραννία, που έγραψε ο Κώστας Γεωργάκης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments