....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ IWRITE : ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Νύχτα με Φεγγάρι

Μια γλυκιά ιστορία για την αξία της διαφορετικότητας

 

 

Ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο για την αξία της διαφορετικότητας!

Οι νύχτες µε φεγγάρι γεννάνε στους ανθρώπους πολλές σκέψεις, ιδέες και συναισθήµατα. Μια τέτοια νύχτα, ο ήρωας της ιστορίας µας ταξίδεψε σε έναν µαγικό και νέο κόσµο. Περιπλανήθηκε σε µέρη αλλόκοτα και συνάντησε περίεργα πλάσµατα, σπάνια φυτά, ακόµα πιο σπάνια ζώα και, κυρίως, νέες και απροσδόκητες ιδέες. Όλα αυτά του έδωσαν µια νέα οπτική στη ζωή και την καθηµερινότητα.

Εκείνος, πίστεψε σε όσα είδε, εσείς;

Αυτά που µας κρατάνε σε ισορροπία σε ό,τι δύσκολο φέρει η ζωή είναι η φύση και οι άνθρωποι που αγαπάµε. Έτσι κι αυτή η ιστορία, διδάσκει σε µικρούς και µεγάλους πως όσο και να τρέχουµε στην καθηµερινότητα, το ασφαλές καταφύγιό µας βρίσκεται στην απλότητα των πραγµάτων.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Βασιλική Μπερτσιά είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Πατρών µε κατεύθυνση την Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Αγαπάει το διάβασµα και τη γνώση, τη συναρπάζουν τα ταξίδια σε νέα µέρη, λατρεύει τα ζώα και απολαµβάνει τη µουσική σε κάθε στιγµή της καθηµερινότητάς της. Τέλος, πιστεύει ακράδαντα ότι τα παραµύθια είναι αφορµή για να µελώνουν οι ψυχές των µεγάλων και να µεγαλώνουν οι ψυχές των µικρών.

Δείτε το βιβλίο

Τα τρία κυκλάκια και ο τρίγωνος

Εξερευνώντας τον πλουμιστό κόσμο ενός σιωπηλού παραμυθιού!

 

 

Ένα αλλιώτικο -σιωπηλό- παιδικό βιβλίο!

Κάποτε, σε μιαν άλλη εποχή, ήταν τα τρία γουρουνάκια και ο κακός ο λύκος. Σας θυμίζει κάτι;

Τρία Κυκλάκια και ένας Τρίγωνος, αλλάζουν το κλασικό παραμύθι και μας προτρέπουν να δημιουργήσουμε από κοινού ιστορίες μέσα από έναν πρωτότυπο συνδυασμό συμβόλων όπου τα λόγια περισσεύουν. Μια ιστορία που σας καλεί να δείτε τον κόσμο του παραμυθιού με άλλη ματιά, γνωρίζοντας πως καμία εκδοχή της ιστορίας δεν είναι λάθος, παρά μονάχα ευρηματικά προσωπική.

Ένα βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς δίνοντάς τους πολλές δυνατότητες για δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και εικαστικά πρότζεκτ.

 

 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Μάγδα Μόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και είναι πτυχιούχος του τµήµατος Προσχολικής Αγωγής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2014). Εργάζεται σε παιδικούς σταθµούς ως παιδαγωγός από το 2014 και ως συντονίστρια οµάδων µέσω Τέχνης σε παιδικά εργαστήρια από το 2020. Η ενασχόλησή της µε τον χορό, το ενδιαφέρον της για τις εικαστικές τέχνες και η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησαν στην ολοκλήρωση της διετούς εκπαίδευσης «Παιδαγωγική µέσω Τέχνης-εµψύχωση οµάδας» βρίσκοντας έτσι τον τρόπο να τα συνδυάσει και να εξελιχθεί προσωπικά και επαγγελµατικά. Η καθηµερινή της επαφή µε τα παιδιά επιβεβαιώνει πόσα πράγµατα δεν γνωρίζει και συνεχίζει να µαθαίνει από εκείνα, ενώ η επιθυµία της για τη δηµιουργία µίας ιστορίας µε σύµβολα προέρχεται από την ανάγκη της να ερευνήσει αν τελικά το απλό, µέσα από την ειλικρίνεια της παιδικής µατιάς, είναι και αρκετό για να δώσει ερµηνείες σε µη περιγραφικές εικόνες.

Ο Σταύρος Πανέρας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Α' Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε τα εργαστήρια του τµήµατος Σκηνογραφίας και Χαρακτικής. Στο ενεργητικό του έχει συµµετάσχει σε αρκετές οµαδικές πανελλαδικές εκθέσεις, residencies και παιδικές δράσεις. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, Μ.Κ.Ο., δηµόσιους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως τεχνικός σκηνογράφος στις παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Μέσα από Τα τρία Κυκλάκια και ο Τρίγωνος, επιχειρεί να εµπλουτίσει την ψυχική ανάπτυξη και αντίληψη του παιδιού, επηρεάζοντας τις ασυνείδητες αναπαραστάσεις µε τη χρήση συµβόλων.

Δείτε το βιβλίο

 

Σχόλια - Facebook Comments