....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ : ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ |
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΟΓΚΟΥΑ |
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ |
 

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Βιβλιοθήκη Ανθός Φουγάρο και οι Εκδόσεις Παπαζήση
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του βιβλίου
της Ειρήνης Γκόγκουα 

Ο Τροχός του Χρόνου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:00
στη Βιβλιοθήκη Ανθός Φουγάρο 
( Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο )

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Τσιόδρας
Υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Ανθός Φουγάρο, Ιστορικός

Πέννυ Κροντηρά
Δημοσιογράφος – Πολιτικός Επιστήμονας

Νίκος Παπαχριστόπουλος
Ψυχαναλυτής, Πανεπιστήμιο Πατρών 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι: 

Αιμιλία Βάλβη, ηθοποιός

Ντίνα Καλογεροπούλου, αφηγήτρια

Αγγελική-Σοφία Ξυλινά, μαθήτρια 

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο μουσικός AORIS.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ |
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΔΑΡΑ |
ΕΓΚΛΗΜΑ & ΓΥΝΑΙΚΑ |
 

 



ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΔΑΡΑ

EΓΚΛΗΜΑ & ΓYΝΑIΚΑ
Επιστημονικός λόγος και μιντιακές απεικονίσεις
για την εγκληματικότητα και τη θυματοποίηση γυναικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στο νέο της βιβλίο η Αγγελική Καρδαρά εστιάζει στον επιστημονικό και μιντιακό λόγο, καταγράφει μαρτυρίες, φωτίζει «σκοτεινές» πτυχές και αναδεικνύει σημαντικές διαστάσεις των κοινωνικών ζητημάτων που σχετίζονται με την εγκληματικότητα και τη θυματοποίηση γυναικών.
Η μελέτη χωρίζεται σε Τέσσερα Μέρη. Στο Πρώτο Μέρος σκιαγραφείται η εικόνα της γυναίκας που συγκρούεται με τον ποινικό νόμο. Το ερευνητικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιστημονικές θεωρίες για την ερμηνεία του φαινομένου της γυναικείας εγκληματικότητας. Η εικόνα της ανήλικης που παραβαίνει τον νόμο αποτελεί επίσης αντικείμενο διερεύνησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εικόνα της γυναίκας ανθρωποκτόνου και παιδοκτόνου.
Το Δεύτερο Μέρος εστιάζει στον γυναικείο έγκλειστο πληθυσμό και το Τρίτο Μέρος στη γυναίκα που έχει θυματοποιηθεί. Αναλύονται ζητήματα ορολογίας και παράλληλα εξετάζεται σε βάθος το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Καταγράφονται μιντιακές απεικονίσεις εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ενώ με βάση συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης (case studies) αναλύεται ο μιντιακός λόγος και αναδεικνύονται τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο δημοσιογραφικός κόσμος ώστε να μην αναπαράγονται κοινωνικά στερεότυπα και εγκληματικοί μύθοι σε βάρος του γυναικείου φύλου.
Το Τέταρτο Μέρος ολοκληρώνεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Η συγγραφέας καταγράφει τις ποιητικές της σκέψεις και με στίχους αναφέρεται στη γυναίκα: στη γυναίκα που μας εμπνέει, στη γυναίκα που αγωνίζεται, στη γυναίκα που έχει θυματοποιηθεί, αλλά και στη γυναίκα που έχει διαπράξει έγκλημα και στη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα.
ISBN 978-960-02-4074-0, Σχήμα 17x24, Σελίδες 302, Τιμή: €21,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 536gr, Έκδοση Αθήνα 2023
 
H συγγραφέας
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Φιλόλογος, με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία. Είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ, στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος. Είναι Εκπαιδεύτρια στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη και διδάσκει ενότητες που αφορούν στις δεξιότητες έρευνας, στον στιγματιστικό λόγο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας τριών ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών). Εργάζεται στον συναρπαστικό χώρο της εκπαίδευσης, δίνει διαλέξεις και οργανώνει μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο αντικείμενο εξειδίκευσής της «Έγκλημα & Media». Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών σε θέματα εγκληματολογικού, κοινωνιολογικού και μιντιακού ενδιαφέροντος, αρθρογραφεί και συγγράφει. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Τρομοκρατία και ΜΜΕ (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Όταν η ψυχή μιλάει (εκδόσεις Υδρόγειος), Φυλακή και Γλώσσα (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη (εκδόσεις Παπαζήση), Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018): Criminal Profiling and Media (εκδόσεις Παπαζήση), Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους (εκδόσεις Παπαζήση). Το έβδομο βιβλίο της φέρει τον τίτλο «Έγκλημα & Γυναίκα: Επιστημονικός Λόγος και Μιντιακές Απεικονίσεις για την Εγκληματικότητα & τη Θυματοποίηση Γυναικών» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

 

Σχόλια - Facebook Comments