....

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Η ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ», ΣΕΡΒΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η αλλαγή του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας θα άνοιγε το δρόμο για την ένωση των Αλβανών στη Μεγάλη Αλβανία και θα εξαφάνιζε τη Βόρεια Μακεδονία από τον χάρτη ως χώρα και τον σλαβομακεδονικό λαό ως έθνος, σημειώνει σερβικό δημοσίευμα.

 

Τα αλβανικά κόμματα εκβιάζονται με παραιτήσεις με το πρόσχημα της «υπεράσπισης της κυριαρχίας» και πίσω από αυτό κρύβεται συμφωνία με τους Βούλγαρους.

Το άρθρο επικαλείται τον Ρίστο Νικόφσκι, συνταξιούχο διπλωμάτη των Σκοπίων και πρώην πρεσβευτή της χώρας αυτής στη Ρωσία, την Αλβανία και τη Μεγάλη Βρετανία και αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου κόμματος της αλβανικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία, της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ένταξη (DUI) ότι έχει προσφέρει την παραίτηση των υπουργών της από την κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν οι συνταγματικές αλλαγές από την αντιπολίτευση.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «το κόμμα είναι έτοιμο να εγκαταλείψει την εξουσία εάν το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE ψηφίσει τροπολογίες που σχετίζονται με την εισαγωγή των Βουλγάρων στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας».

Σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία – συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου

Ο Νικόφσκι προειδοποιεί ότι πρόκειται για παιχνίδι Αλβανών, Βουλγάρων και Βρυξελλών και ότι πίσω από όλα κρύβεται ένα επικίνδυνο σχέδιο διαίρεσης της Βόρειας Μακεδονίας μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας.

Οι παραιτήσεις των Αλβανών υπουργών στην κυβέρνηση των Σκοπίων είναι μέρος της νέας σφοδρής πίεσης στη Βόρεια Μακεδονία να συνθηκολογήσει σε σχέση με τη Βουλγαρία και με τις ευρωπαϊκές επιταγές, εντάσσοντας στο Σύνταγμα της χώρας μιας «χούφτας» Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Αυτή είναι μια τακτική και στρατηγική της προσπάθειας διαγραφής των «Μακεδόνων» ως έθνους και οπωσδήποτε απαλοιφής του Μακεδονικού ζητήματος που είναι επίκαιρο εδώ και 150 χρόνια – προειδοποιεί ο Νικόφσκι.

Η βουλγαρική συμπεριφορά ευνοεί και ταιριάζει στους Αλβανούς της Βόρειας Μακεδονίας, λέει με σιγουριά ο συνομιλητής μας, και το DUI το γνωρίζει και γι’ αυτό προσπαθεί να εκβιάσει την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments