....

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ -«ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ»

Σε μπαράζ δημοσιευμάτων σε πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων επιβεβαιώνεται ότι στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών για την τραγωδία με τους 94 πλέον νεκρούς στην ανατολική Αττική, βρίσκονται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έρθουν ποινικές διώξεις «με ονοματεπώνυμο»,  με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης είναι ηγετικά στελέχη της αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία.

Η δικαστική έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένα αδικήματα. Δικαστικές πηγές σημειώνουν με έμφαση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα: «Θα υπάρξουν ονοματεπώνυμα. Όσοι, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους, οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Την ίδια στιγμή στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή της Κυριακής», Περιφέρεια Αττικής και Πυροσβεστική είναι στο στόχαστρο των εισαγγελέων, καθώς μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, υπάρχουν για τους δύο αυτούς φορείς ισχυρές ενδείξεις παραλείψεων – και συνακολούθως ενδεχόμενη απόδοση ποινικών ευθυνών.

Ανάμεσα σε άλλα, η «Καθημερινή», γράφει ότι η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε εγκαίρως αλλά δεν κινητοποιήθηκε, ενώ ακόμη είναι ανενεργά τα ακριβοπληρωμένα συστήματα προειδοποίησης. Την ίδια στιγμή καταγράφει την εξής μαρτυρία : «τρέχαμε, ένας φίλος σκόνταψε σε πτώμα».

Την απόφαση των εισαγγελέων να απαγγείλουν κατηγορίες έως τις 8 Σεπτεμβρίου, καταγράφει στο πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με αυτό θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments