....

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η τυχόν υιοθέτηση των ελληνικών προτάσεων θα δημιουργήσει και πολλές αδικίες σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων,

καθώς αρκετά προϊόντα ευρείας και λαϊκής κατανάλωσης θα μεταφερθούν από το σημερινό συντελεστή του 13% στο 18%
Σε παράλογες, αλλά και πρωτοφανείς διεθνώς καταστάσεις οδηγεί η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για τις αλλαγές στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, καθώς θα φέρει μειώσεις τιμών σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα, τα ποτά και τα αυτοκίνητα, αλλά αύξηση τιμών στην «καρδιά» της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός.



Επιπλέον, η τυχόν υιοθέτηση των ελληνικών προτάσεων θα δημιουργήσει και πολλές αδικίες σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, καθώς αρκετά προϊόντα ευρείας και λαϊκής κατανάλωσης θα μεταφερθούν από το σημερινό συντελεστή του 13% στο 18%.

Όσο για την έκπτωση των τριών ποσοστιαίων μονάδων που προβλέπεται εφόσον η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα (κίνητρο που ήδη αμφισβητείται από τους δανειστές) είναι αμφίβολο ότι η μεγάλη μάζα των καταναλωτών, ιδίως μεγάλης ηλικίας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτα για καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης στο μπακάλικο ή το φούρνο της γειτονιάς.

Το μεγάλο πλήγμα, όμως, θα δεχθεί ο τουρισμός καθώς τα ξενοδοχεία σήμερα υπάγονται στο συντελεστή 6,5%, ενώ με τις προτάσεις Βαρουφάκη μεταφέρονται στο συντελεστή 18% (ή 15% εφόσον η πληρωμή γίνεται με κάρτα).

Δηλαδή η τελική αύξηση στην τελική τιμή των ξενοδοχείων θα είναι 10,7% με το συντελεστή 18% ή 7,9% με το συντελεστή του 15%...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments