....

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΑΧΤΥΛΑ

Ο Κίαν κι ο Καλούμ Χαράμ είναι δυο αδέρφια από το Σίστον του Λέστερ, τα οποία γεννήθηκαν με το σύνδρομο του Άνταμς Όλιβερ, το οποίο κληρονόμησαν από τον πατέρα τους – περίπτωση που έχει προσβάλει μόλις 125 άτομα στον κόσμο. Μάλιστα, τα δύο αυτά παιδιά κι ο πατέρας τους είναι οι μόνοι στην Αγγλία που έχουν αυτό το σύνδρομο.

To σύνδρομο του Άνταμς Όλιβερ είναι μια σπανιότατη κληρονομούμενη διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ελαττώματα στο δέρμα του κεφαλιού και δυσμορφίες στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών. Βέβαια, οι ανωμαλίες που εμφανίζονται από το σύνδρομο αυτό, δεν έχουν όλες την ίδια μορφή στους λιγοστούς ανθρώπους που παρουσιάζονται. Αυτό που συνήθως συμβαίνει στα άτομα που εμφανίζουν το σύνδρομο είναι η πρόωρη ανάπτυξη στα χέρια και στα πόδια, αφήνοντας τα χωρίς κάποια δάχτυλα.

Τα μικρά τους πόδια πληγιάζουν κι η καθημερινότητά τους γίνεται δύσκολη.
O πατέρας τους αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα και να κάνει το όνειρο των παιδιών του πραγματικότητα: να τους αγοράσει προσθετικά μέλη από σιλικόνη.

Τέσσερις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο σκοπός επετεύχθη, χάρη στην ανταπόκριση γνωστών, αγνώστων και συγγενών, που συγκέντρωσαν 8.000 λίρες.
«Αυτό είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που είχαν ποτέ τα αγόρια. Το όνειρο όλων των αγοριών είναι να παίζουν το αγαπημένο τους σπορ χωρίς να πονάνε. Τα πόδια τους πονούσαν συνεχώς. Αυτά τα νέα πόδια αλλάζουν τη ζωή τους. Ο Κίαν ξεκινά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τον επόμενο χρόνο και δεν θα του κάνουν bullying για την κατάστασή του.
Tα παιδιά θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο στη θέση του μέσου σε τοπικές ομάδες. Mακάρι να μπορέσουν να παίξουν στη Νότιγχαμ Φόρεστ την οποία και υποστηρίζουν.
Το τρέξιμο θα είναι ευκολότερο. Tα δύο αγόρια και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες. Πραγματικά αλλάζει όλη τους η ζωή», καταλήγει να λέει ο ανακουφισμένος πλέον πατέρας.

Σχόλια - Facebook Comments