....

Η ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ;

ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Οι ατυχείς χειρισμοί και οι απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων κομματικών στελεχών στέρησαν από την πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας έναν βουλευτή σε αυτές τις εθνικές εκλογές. Για να δούμε τα πράγματα με την σειρά και αφού έχουμε αφουγκραστεί την κοινή γνώμη, μέσα από συζητήσεις που κάναμε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως και σε γενικότερο επίπεδο, έτσι και εδώ, η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε τα όπλα. Δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα, δεν κινήθηκε καθόλου. Οι απέλπιδες προσπάθειες του Δημάρχου Έδεσσας που από την μια έστρωνε το χαλί στον Γ. Καρασμάνη (βλέπε δελτία τύπου θριάμβου για την μεταφορά του γηπέδου!!) και από την άλλη στήριζε την υποψηφιότητα του Ιορδάνη Τζαμτζή, δεν απέδωσαν, όπως καταλάβαμε. Ουσιαστικά ήταν βούτυρο στο ψωμί πολλών ψηφοφόρων. Από την άλλη η τοπική οργάνωση της Έδεσσας ανήμπορη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η Ν.Δ. και εδώ δεν μπορεί πια να εκφράσει τον κεντροδεξιό χώρο.  Ουσιαστικά υποψήφιος βουλευτής από την Έδεσσα δεν υπήρχε, αν εξαιρέσει κανείς την κ. Τσαλκιτζή, η οποία όμως λείπει χρόνια από την Έδεσσα. Αφήστε που η καθεμιά τοπική οργάνωση έτρεχε για τον εκλεκτό της… και όχι για το σύνολο. Μάλλον κάποιοι δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Και κάποιοι μέχρι τελευταία στιγμή δεν κουνήθηκαν καθόλου, μα καθόλου! Να δούμε τώρα με ποιους θα διεκδικείτε γήπεδα, έργα, και άλλα τέτοια μικρά και μεγάλα έργα. Να δούμε τώρα πως θα κινηθούν οι «δεξιοί» Δήμαρχοι στον Νομό, μέχρι που μπορεί να φτάσουν. Όχι πως έγιναν και πολλά πράγματα με 3 βουλευτές αλλά κάποιοι Δήμαρχοι είχαν ένα αποκούμπι… Είχαν κάποιον να παίρνει τηλέφωνο για ένα ραντεβού… τώρα τι θα γίνει;

Ο Συριζα από την άλλη κάνοντας πολλές προσπάθειες δεν μπόρεσε να εκλέξει βουλευτή από την Έδεσσα. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόνο οι ψηφοφόροι του Δήμου Έδεσσας έδωσαν την πρωτιά στον Σύριζα σε επίπεδο Δήμων του Νομού Πέλλας. Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι ψήφισαν ΝΔ, παρά το ότι υπήρχαν υποψήφιοι του Σύριζα από Αριδαία, Γιαννιτσά και την περιοχή της Σκύδρας. Είναι παράλογο πραγματικά. Ο Σύριζα σε επίπεδο πόλης μπορεί να μην κινήθηκε επικοινωνιακά σε ικανοποιητικά επίπεδα, κέρδισε όμως σε ψήφους. Αυτό όμως δεν μεταφράζεται στην εκλογή ενός βουλευτή από την Έδεσσα. Από την άλλη, οι εκλεγέντες βουλευτές του Σύριζα κυνήγησαν πιο μεθοδικά και πιο προσωπικά το όλο θέμα και ίσως και γι΄ αυτό διακρίθηκαν. Κάποιοι είναι πιο έμπειροι σε αυτά, κάποιους τους ευνόησε η τύχη και κάποιους η πρωτιά του Σύριζα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα κομματικά επιτελεία και οι οργανώσεις ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας δουν καθαρά τα λάθη τους. Ας ακούσουν επιτέλους τους ψηφοφόρους, την βάση αλλά και όλους όσους απομακρύνθηκαν για διάφορους λόγους. Οι επιτυχόντες ας μην καβαλήσουν καλάμι γιατί όλοι θα τους περιμένουν στην γωνία!

Για τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα κάνουμε εκτενή αναφορά, μιας και δεν υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα. Βέβαια υπάρχουν και οι δικαιολογίες του τύπου ότι «ήταν σύντομη η προεκλογική περίοδος», «δεν είχαμε λεφτά για προβολή και διαφήμιση», «μας αιφνιδίασαν οι πρόωρες εκλογές» και άλλα τέτοια. Να σημειωθεί ότι διχαστικό ρόλο έπαιξαν και κάποια πολύ μικρά κόμματα, που τελικά δεν μπήκαν στην βουλή (ευτυχώς για τον ελληνικό λαό). Με ξαναζεσταμένα υλικά δεν φτιάχνεις σούπα όσο αλάτι και αν προσθέσεις! Κάποια ψηφοδέλτια μπορεί να μην είχαν φρέσκα υλικά, κάποια που είχαν δεν κινήθηκαν καθόλου και σε κάποια άλλα απλά μπήκε μια σειρά ονομάτων. Η προχειρότητα φυσικά φάνηκε και τιμωρήθηκε με το ανάλογο αποτέλεσμα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments