....

Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν ένα τουλάχιστον μεγάλο πρόβλημα: δεν έχουν σχέδιο για οτιδήποτε δεν τους αφορά προσωπικά και αυτή η έλλειψη πλέον δεν κρύβεται.

Γιατί ακόμα και ΔΑΠίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Κεραμέως το μόνο που κάνει με συνέπεια είναι να λύνει τα προβλήματα των ιδιοκτητών των πάσης φύσης κολεγίων και να ναρκοθετεί τα δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Στην Υγεία όλος ο κόσμος το ’χει τούμπανο και ο Πλεύρης κρυφό καμάρι ότι τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν βάσει των συνταγών που δίνουν τα συμφέροντα.

Και τα ίδια, εννοείται, ισχύουν και για την ενέργεια και τους μεγάλους παίκτες του κλάδου που το… κανάκεμά τους το έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, και για τους άλλους πρωθυπουργικούς… φίλους τους εφοπλιστές και για τις μεγάλες αλυσίδες που νταντεύει ο Αδωνης Γεωργιάδης και γενικότερα για την οικονομία όπου όλες οι «λύσεις» έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του συστήματος που εύστοχα έχει αποκληθεί «Μαξίμου ΑΕ».

Σε αυτές τις συνθήκες, είτε πάει σε πρόωρες εκλογές είτε όχι, ο Μητσοτάκης –όσο κι αν τον στηρίζουν τα πετσωμένα ΜΜΕ– είναι πολιτικά κενός και του φαίνεται. Δεν έχει κοινωνική πολιτική, ακολουθεί μια προσωπική εξωτερική πολιτική και αδυνατεί να δείξει κάποιο, έστω και ένα πρωτόλειο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Γι’ αυτό καταφεύγει σε χυδαιότητες όπως η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον εμπρησμό στον όμιλο της Realnews και γι’ αυτό επιστρέφει συστηματικά πλέον στο… 2015 επιδιώκοντας να κρύψει την κενότητα πίσω από τα επικοινωνιακά στρατηγήματα που χρησιμοποίησε τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Με άλλα λόγια αδυνατώντας να παρουσιάσει διέξοδο από τα προβλήματα που μας εξουθενώνουν και τα οποία ακόμα και οι δικοί του σύμβουλοι εκτιμούν ότι θα οξυνθούν, «παραιτείται» από τον κυβερνητικό του ρόλο και προσπαθεί να κρύψει την καθολική αποτυχία του πίσω από την αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση!

Ενα παράδειγμα: ποτέ άλλοτε οι μαφιόζοι δεν αλώνιζαν έτσι τους αθηναϊκούς δρόμους όσο επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έκανε παντιέρα τον… «νόμο και την τάξη». Αλλά για να κρυφτεί αυτή η αποτυχία ξεσκονίζονται πάλι τα λογίδρια για την εγκληματικότητα και τους μπαχαλάκηδες και ξαναστήνονται εκπομπές για την… τρομοκρατία.

Δυστυχώς όμως για δαύτους το 2022 δεν είναι 2018 ή 2019 που η αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού και η ακραία ιδιοτέλεια της ομάδας Μητσοτάκη πλασάρονταν από τα «συγκροτήματα» σαν μεταρρύθμιση και σύγχρονο στιλ. Φρόντισαν οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους να μας δώσουν να καταλάβουμε ποιοι ακριβώς είναι και πού το πάνε.

Και τώρα που το πράγμα γύρισε δεν το σώζουν με… σέλφι και αμερικανιές του τύπου «κορίτσια, ο πρωθυπουργός»!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments