....

Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΤΟ MEGA ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ -Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ταγίπ Ερντογάν και όλοι θυμούνται πώς το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού του Mega -έσπασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις- και έσπευσε στο σταθμό για να βγάλει ζωντανή εκπομπή στον «αέρα», καλύπτοντας τα δραματικά γεγονότα

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ενημερωτικής μάχης, όπως έκαναν συνεχώς από το 1989. Για 48ώρες έδωσαν «ρέστα», κερδίζοντας τα εύσημα από φίλους και ανταγωνιστές.

Εκείνη την ημέρα, θυμάται ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, Παντελής Βλασόπουλος, είχε ξεκινήσει η καλοκαιρινή άδειά του και βρισκόταν στη Ρώμη με τη γυναίκα του. Φυσικά, τα παράτησε όλα και γύρισε στη δουλειά.

Αναρωτιέται, ωστόσο, τι απέμεινε από εκείνη την τελευταία αναλαμπή; 

«Εκατοντάδες οικογένειες χωρίς μισθό, χωρίς ελπίδα. Απλήρωτοι από τα πιο πλούσια αφεντικά της χώρας. Μέχρι πότε; Αδικία χωρίς προηγούμενο.», σημειώνει.

Διαβάστε την ανάρτησή του στο facebook:

«Πριν ένα χρόνο. Περνάγαμε με τη Βιβή τον Τίβερη, όταν έσκασε το τηλέφωνο. Πραξικόπημα στην Τουρκία.

Πρώτη μέρα άδειας αλλά, όπως όλα τα παιδιά από το Μega, τα δώσαμε όλα. Για δυο μέρες, ροή, χωρις διάλειμμα. Το Μega  απέδειξε τη δύναμή του.

Τι έμεινε από τότε; Εκατοντάδες οικογένειες χωρίς μισθό, χωρίς ελπίδα. Απλήρωτοι από τα πιο πλούσια αφεντικά της χ’ωρας. Μέχρι πότε;

Αδικία χωρίς προηγούμενο».

Πέρυσι τέτοια μέρα οι δημοσιογράφοι, οι παραγωγοί και οι τεχνικοί του σταθμού είχαν τρεις μήνες απλήρωτοι και έκαναν διαρκείς στάσεις εργασίας. Η επαγγελματική τους ευσυνειδησία, όμως, τους οδήγησε στις εγκαταστάσεις του καναλιού μόλις έμαθαν τα νέα. Η ζωντανή ενημέρωση για το τουρκικό πραξικόπημα άρχισε στις 23:43

Στο διάστημα 00:00-02:00 πέτυχε ποσοστό τηλεθέασης 16,2% στο γενικό κοινό, το οποίο αντιστοιχεί σε 353.000 τηλεθεατές. Στο κοινό, δε, ηλικίας 15-44 ετών, η τηλεθέαση έφτασε στο 19,5%, το οποίο ήταν και το υψηλότερο από όλους τους υπόλοιπους σταθμούς. Και σκεφτείτε ότι ο κόσμος δεν μπορούσε να υποθέσει πως το κανάλι θα ξεκίναγε ζωντανή εκπομπή.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους δε χρειάζεται να πει κανείς τίποτα. Και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κρατάνε στον αέρα το κανάλι.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments