....

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα για τη δουλειά, το εισόδημα και την υγεία του λαού!

Να μη λείψει κανένα σωματείο και κανένας εργαζόμενος από το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα!
Στις 12 μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο με τους μισθούς πείνας, την ακρίβεια, τις αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα, τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα νέα χαράτσια. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς από την πανδημία του COVID-19, να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις συγκοινωνίες. Στηρίζουμε τους αγώνες κάθε σωματείου ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, μετά από συνεδρίαση των ΔΣ μας πήραμε απόφαση να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πανυγειονομική απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στις 23 Φλεβάρη. Το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12μ. στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των Πετρελαίων Καβάλας, της Νηματουργίας Βαρβαρέσος, αλλά και κάθε αγώνα μικρότερου ή μεγαλύτερου που ξεσπάει σε κάθε χώρο δουλειάς.
Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που μας στερούν όσα έχουμε ανάγκη σήμερα.
Οι αποφάσεις συμμετοχής θα αποτυπώσουν τη δυνατότητα το συλλαλητήριο να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης, τη μέρα εκείνη να βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης των πολιτικών που ευθύνονται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Τα νοσοκομεία στις πόλεις μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκαν, με αποτέλεσμα αυτά πλέον μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζουν από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.
Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις.
Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση!
Μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις το επόμενο διάστημα.
Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD, από τους αγώνες που έγιναν στο νομό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει σήμερα αποτελέσματα.
Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα ζητήματα της Υγείας στην περιοχή μας εκφράζονται αγωνιστικές διαθέσεις. Περίπου 30 μαζικοί φορείς συμπορεύτηκαν με την ΕΝΙΠ απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, προχωρώντας σε πολύμορφες κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Η αγανάκτηση που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας!


Διεκδικούμε:
Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.
Άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας. Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.
Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Παλεύουμε:
Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

Άμεσοι σταθμοί στη δράση μας:
Δευτέρα 21/2 : Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Έδεσσα, 12μ.
Τετάρτη 23/2: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Γιαννιτσά, 12μ.

Δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα κλιμάκωσης, με Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των Σωματείων στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Φλεβάρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να στέλνουν τις αποφάσεις τους στο μέιλ της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων: epitropi.agona.pellas@gmail.com, για να δημοσιεύονται άμεσα με δελτία τύπου.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών ( μέλος της ΟΓΕ )



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments