....

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΜΥΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ξεπεράστε λανθασμένες αντιλήψεις που δεν σας αφήνουν να οργανώσετε αποτελεσματικά την συνταξιοδότησή σας.

Η συνταξιοδότηση θεωρείται περίοδος χαλάρωσης και απόλαυσης, μία νέα ζωή που άξιζε κανείς μετά από ατελείωτα χρόνια εργασίας και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που πλησιάζουν στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους προβληματίζονται από λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν και μπορεί να τους εμποδίσουν να κάνουν σωστό προγραμματισμό για τα χρόνια που έρχονται, αλλά και να τους οδηγήσουν σε περιττό άγχος. Ας δούμε κάποιους από τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τη σύνταξη και πώς, τελικά, καταρρίπτονται.

Μύθος Νο. 1: Συνταξιοδότηση σημαίνει μοναξιά

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που συνδέεται με τα χρόνια της σύνταξης είναι ότι οδηγεί, αναπόφευκτα, σε κοινωνική απομόνωση και μοναξιά. Αν και είναι αλήθεια ότι η μετάβαση από ένα πολυάσχολο εργασιακό περιβάλλον σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ζωής μπορεί, αρχικά, να προβληματίσει κάποιους καθώς “αδειάζει” την καθημερινότητά τους από επαγγελματικές υποχρεώσεις, μία καλύτερη θεώρηση των πραγμάτων αποκαλύπτει ότι η συνταξιοδότηση προσφέρει πολλές νέες ευκαιρίες για καινούριες φιλίες και πιο ουσιαστικές επαφές. Οι συνταξιούχοι έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν περισσότερο με τα χόμπι τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς, να κάνουν νέες γνωριμίες, να γραφτούν σε συλλόγους ή ομάδες με τις οποίες θα κάνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ή ακόμη και να εργαστούν εθελοντικά σε οργανισμούς που προσφέρουν έργο. Ας μην ξεχνάμε παράλληλα ότι, ακόμη και αν βρίσκονται μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, πλέον υπάρχουν ανέξοδα μέσα για να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει πολλούς τρόπους για να μείνει κάποιος σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του, μέσω social media, εφαρμογών βιντεοεπικοινωνίας ή online κοινοτήτων.

Μύθος Νο. 2: Η σύνταξη είναι μια περίοδος αβεβαιότητας

Πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται φόβο πλησιάζοντας τα χρόνια της σύνταξης, καθώς πιστεύουν ότι αποτελεί μία περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα η συνταξιοδότηση μπορεί να αποτελέσει μία περίοδος με νέους προσωπικούς στόχους και όνειρα που μπορούν να εκπληρώσουν, χωρίς τις πιέσεις και τους περιορισμούς που έχουν κατά τα χρόνια που εργάζονται – και αυτός είναι ένας λόγους να δουν αυτά τα χρόνια με θετική διάθεση. Οι συνταξιούχοι μπορούν να αγκαλιάσουν αυτή την περίοδο ως μια νέα αρχή, μια ευκαιρία να ασχοληθούν με πράγματα που αγαπούν, να ταξιδέψουν, να μάθουν και να αναπτυχθούν. Είναι μία εποχή που έχουν άφθονο χρόνο να απολαύσουν δραστηριότητες αναψυχής και να περάσουν χρόνο με αγαπημένα τους πρόσωπα. Επιπλέον, ζώντας σε εποχές που υπάρχουν περισσότερες λύσεις για πρόληψη και θεραπεία ζητημάτων υγείας, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αντιμετωπίσουν σχετικά προβλήματα με αισιοδοξία και να προχωρήσουν τη ζωή τους με θετική νοοτροπία και αυτοπεποίθηση.

Μύθος Νο. 3: Η συνταξιοδότηση οδηγεί σε οικονομικές προκλήσεις

Μια άλλη συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι η συνταξιοδότηση συνεπάγεται, αναπόφευκτα, μείωση του εισοδήματος αλλά και αντίστοιχη μείωση της ποιότητας ζωής. Παρόλο που η μετάβαση σε μία εποχή με συγκεκριμένο εισόδημα απαιτεί προσεκτικό οικονομικό σχεδιασμό, η συνταξιοδότηση δεν σημαίνει απαραίτητα και οικονομικές δυσκολίες. Ξεκινώντας από νωρίς, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κεφάλαιο που θα σας προσφέρει επιπλέον στήριξη και κατά τη διάρκεια των συνταξιοδοτικών σας ετών. Η συνεργασία με έναν οικονομικό σύμβουλο μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα ολοκληρωμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και να σχεδιάσετε τα οικονομικά σας με βάση τους στόχους και τα σχέδιά σας, ώστε να μπορείτε να καλύπτετε τα έξοδά σας και να απολαμβάνετε τον τρόπο ζωής που επιθυμείτε στο μέλλον. Με προσεκτικό προϋπολογισμό και συνετή οικονομική διαχείριση, μπορείτε να διατηρήσετε μία οικονομική σταθερότητα που θα μειώσει το άγχος και τους προβληματισμούς σας για οικονομικά θέματα.

Μύθος Νο. 4: Η μεταφορά σύνταξης είναι πολύπλοκη διαδικασία

Είναι σημαντικό για κάποιον συνταξιούχο να έχει πάντα τον πιο εύκολο τρόπο για να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του, αλλά και συνεργάτες που τον διευκολύνουν, προσφέροντάς του παράλληλα προνόμια. Με στόχο τη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και της επιβράβευσης για την επιλογή τους να συνεργαστούν με την τράπεζα, η Eurobank έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύνταξης Για εμένα, που προσφέρει στους συνταξιούχους πραγματικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους και πολλά ακόμη προνόμια. Έτσι, με τη μεταφορά της σύνταξής σας στην Eurobank έως και 31.03.2024, κερδίζετε 4% €πιστροφή στις καθημερινές αγορές σας για 1 χρόνο στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης και Χαλκιαδάκης και σε επιλεγμένα πρατήρια βενζίνης ΕΚΟ. Επιπλέον, σας επιβραβεύει με 100 ευρώ €πιστροφή σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Eurobank πλέον παρέχει τη δυνατότητα η μεταφορά της σύνταξης να γίνεται εύκολα και άμεσα από το e-Banking και το Eurobank Mobile App, διευκολύνοντας διαρκώς την καθημερινότητα των συνταξιούχων και καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καταρρίπτοντας μύθους και υιοθετώντας από νωρίς κινήσεις που θα τους εξασφαλίσουν καλύτερα χρόνια, όσοι πλησιάζουν στα χρόνια της σύνταξης μπορούν να τη δουν με θετική ματιά, όχι ως μία περίοδο μοναξιάς, αβεβαιότητας ή οικονομικών προκλήσεων, αλλά ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, νέες κοινωνικές επαφές και περισσότερη ελευθερία. Με τη σωστή νοοτροπία και τον κατάλληλο προγραμματισμό, η συνταξιοδότηση μπορεί πραγματικά να αποτελέσει μια περίοδος απόλαυσης των κόπων μίας ζωής.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments