....

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : «ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΙΚΗΤΗ»

ΠΟΛΕΜΟΙ

ΤΥΨΕΙΣ στρατιώτη ΝΙΚΗΤΗ

Προσεύχομαι! Προσέχομαι στο Θεό γονατιστός!!! Μα που είναι; Ο της αγάπης και της ειρήνης αυλός; Να καταπραΰνει τους κακούς, τους πολέμαρχους να φωτίσει. Σημάδεψα λάβωσα πολλούς, γιατί όμως δεν ξέρω, μόνο για να προφυλαχτώ, μονάχα για να ζήσω, γιατί είμαι νέος με Ακούς; Νέος και δεν καταλαβαίνω ακόμα τι θα πει ζωή, τι είναι η χαρά, το γέλιο ή ένα αστείο απόβραδο γύρο απ’ το τραπέζι. Δεν καλογνώρισα τον έρωτα, το χάδι και τα ζωής την ομορφιά. Μ’ ακούτε εσείς κι εσείς  άρχοντες της Γης; Πάψτε να’στε πολεμοχαρής, φτάνει πόνο, βάσανα και θλίψη να σκορπάω. Μάνες μ’ ακούτε; Πονάω! Και για να φτάσω ως τη Νίκη κουράστηκα, σιχάθηκα άψυχα κορμιά να μετράω.

Πατέρες που δεν πρόλαβαν τους γιούς τους να χαρούνε, έπεσαν κι απόθαναν σε μάχες, που οι κακοί καλλιεργούνε. Εγώ έζησα, εγώ έζησα για να ξαναπονέσω όταν πατέρας θα γίνω κάποιου αγοριού Λεβέντη, που θα πλαγιάσει κι αυτός πλάι σε οσμή θανάτου.

Κι αν νίκησα, -εσκότωσα- Νίκη τι να σε κάνω; Ένα χρυσό παράσημο μπορεί να μ’ αθωώσει;

Καλύτερα να πέθαινα, να΄ μούν απ’ τους χαμένους, που δεν καταλαβαίνουν τον πόνο να μετρούν, ούτε θυμούνται ποιανών τα χείλη σφράγισα και την λάμψη των ματιών τους έσβησαν, ούτε τα νιάτα που έκοψαν απ’ τον άξονα του ήλιου.

Ν’ άχα τη δύναμη Σου Θεέ!! Που τον θάνατο κατανικάς, τα όπλα  να κάνω στάχτη. Να τα κάψω μέσα στης αγάπης το όμορφο καμίνι, για να βλαστήσει στους ουρανούς, Αγάπη, Σίτος, Ειρήνη.

Ειρήνη; Τι λέξη είν’ αυτή;

-Πόλεμοι συνέχεια Πόλεμοι-

Κωνσταντίνος Χασαπίδης

2023 Έδεσσα

Σχόλια - Facebook Comments