....

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Το ζήτημα της επαναξιολόγησης της «μικρής ΔΕΗ» ετέθη από τον Π. Κουκουλόπουλο με τρόπο

που αιφνιδίασε τόσο την Χαρ. Τρικούπη όσο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Επειδή όμως αντιδρούν και άλλοι βουλευτές των δύο κομμάτων αλλά έχουν κατατεθεί αιτήματα και προτάσεις από παράγοντες και φορείς των περιοχών που ενδιαφέρονται για το θέμα της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος κάλεσε την Κυριακή σε σύσκεψη τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Μαθιουδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρ. Ζερβό, και τους Π. Κουκουλόπουλο, Π. Ρήγα, Χρ. Πρωτόπαπα και Δ. Καρύδη.

Ο κ. Βενιζέλος κινήθηκε στο πλαίσιο των οδηγιών που έδωσε στα κυβερνητικά στελέχη του ΠαΣοΚ, ότι δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας και μη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων αλλά επειδή ξεκινά μια νέα φάση διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιθυμεί η συζήτηση για σημαντικά θέματα όπως αυτό της ΔΕΗ να γίνει με οργανωμένο τρόπο.

Γι΄ αυτό το ΠαΣοΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη σύγκλιση σύσκεψης με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου, με τη συμμετοχή και αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου. Ο στόχος είναι να συμφωνηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις δικαιολογημένες ενστάσεις των τοπικών παραγόντων αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

tovima.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments