....

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (VIDEO + PHOTO)

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 το μεσημέρι ξεκίνησε η 8η γιορτή τσίπουρου στο χωριό Πιπεριά Αλμωπίας.

Η γιορτή τσίπουρου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης (ο υπουργός κ. Καρασμάνης χρηματοδότησε μέσω του υπουργείου με 2.500 € την γιορτή του τσίπουρου).

Διοργανωτής ο μορφωτικός σύλλογος Πιπεριάς, το τοπικό συμβούλιο του χωριού και 16 χορηγοί.

Ο καλός καιρός της Κυριακής για δεύτερη χρονιά ευνόησε τους διοργανωτές  και ειδικότερα τους επισκέπτες που πέρασαν τους 2.500.

Στο κέντρο του χωριού στην πλατεία κάτω από τα μεγάλα πλατάνια χόρεψαν δύο χορευτικά από τους συλλόγους της Χαλκιδικής του Ελαιοχωρίου και της Γαλάτηστας.

Στην συνέχεια διασκέδασαν όλοι οι επισκέπτες από τα διάφορα σημεία της βορείου Ελλάδος.

Αρκετοί πλανόδιοι, τοπικοί και ξένοι, είχαν διαθέσει τα εμπορεύματά τους στον κεντρικό δρόμο όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Όλη αυτή η εκδήλωση δεν ευνόησε μόνο το χωριό της Πιπεριάς και τους πλανόδιους διότι όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν και την λουτρόπολη του Πόζαρ.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου, το διοικητικό συμβούλιο και όλους όσους ετοίμασαν τη φασουλάδα με τα διάφορα τουρσιά και επίσης την τακτοποίηση των τραπεζιών / καθισμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έγινε κατανάλωση πάνω από 8.000 σουβλάκια και λουκάνικα και η κατανάλωση στο τσίπουρο ξεπέρασε τα 500 κιλά.

Εμείς τους ευχόμαστε να έχει και πάλι καλό καιρό και του χρόνου.

 

Παρακολουθείστε το 20’ βίντεό μας:

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments