....

MΙΚΡΕΣ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Ξεκίνησε η συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών κερασιών | Mικρές ποσότητες και υψηλές τιμές (photo/agrotypos.gr)

«Σήμερα μπήκαμε στο χωράφια και ξεκινήσαμε την συγκομιδή με μικρές ποσότητες», δηλώνει στον agrotypos ο κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, παραγωγός και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΑΣ) Κερασοπαραγωγών Κοιλάδας Σπερχειού. «Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί τα κεράσια από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο ξεκίνημα έχουμε υψηλή ζήτηση και καλές τιμές, ελπίζουμε να μην έχουμε ζημιές», προσθέτει.

 

«Ξεκινήσαμε εδώ και δύο ημέρες την συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας κερασιού Μπουρλά», αναφέρει ο κ. Γιάννης Σπουβαλιώτης, παραγωγός από την Φθιώτιδα. Και προσθέτει: «οι ποσότητες πάντως είναι πολύ λίγες λόγω προβλημάτων στην καρπόδεση. Ακόμη δεν ξεκίνησα να πουλάω κεράσια αλλά εκτιμώ ότι οι τιμές στα πρώιμα θα κυμανθούν 10 έως 12 ευρώ».

Η Δέσποινα Καΐτίδου, παραγωγός κερασιών από Σκύδρα, αναφέρει ότι «θα ξεκινήσω την συγκομιδή πρώιμης ποικιλίας κερασιών Early Biggi από τα τέλη αυτής της εβδομάδας. Φέτος δεν είχαμε πολλές ώρες ψύχους τον χειμώνα και έχουμε προβλήματα στην καρπόδεση. Οι ποσότητες είναι μειωμένες και ακόμη δεν έχουμε δει αν έχει ζημιές η παραγωγή από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Οι λίγες ποσότητες κερασιών πάντως θα έχουν τιμή. Ήδη κάποιοι έμποροι δίνουν τιμές παραγωγού από 6 έως 10 ευρώ το κιλό. Όσοι παραγωγοί έχουν φέτος κεράσια εκτιμώ ότι θα πιάσουν καλή τιμή».

 

photo/agrotypos.gr


Όσον αφορά την λιανική αγορά, τα κεράσια είναι περιζήτητα με τις τιμές στην Αθήνα να φτάνουν έως και 18 ευρώ το κιλό.

 

με πληροφορίες  agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments