....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ - Μ.Ε.Θ. COVID19 ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΟ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

(Από ανάρτηση στα social media Νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Έδεσσας)
Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε επίσημη ενημέρωση και όχι να τα διαβάζαμε αυτά από τον τοίχο facebook αλλά το παραβλέπουμε…

«Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, τα Νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα διακόψουν την λειτουργία κατά 80%, στα τακτικά χειρουργεία, και κατά 50% στην λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, λόγω μέτρων κατά του κορωναίου.
Τα ίδια θα ισχύσουν και για τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, που ανήκουν στην 3η ΥΠΕ.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες, ότι από αύριο και για τις επόμενες 15 μέρες, θα κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία, ενώ θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς η Δημόσια υγεία, έχει φτάσει στα όρια της.
Παράδειγμα, στην Έδεσσα, από σήμερα, λειτουργεί κλινική κορωναίου, στο υπόγειο του Νοσοκομείου, όπου παλαιότερα βρισκόταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Η κλινική έχει 10 κλίνες, και στην πρώτη μέρα έχει ήδη 7 θετικούς ασθενείς, εμπυρετους!!
Αν υπάρχουν περιπτώσεις, όπου χρειάζεται η διασωληνωση, τότε τα περιστατικά δεν πάνε πλέον στην Θεσσαλονίκη, επειδή έχει γεμίσει στις ΜΕΘ που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της, αλλά σε άλλα Νοσοκομεία, όπως αυτά της Βέροιας και της Κατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κλινικής κορωναίου υπάρχει και στα Γιαννιτσά με 10 κλίνες και με δυνατότητα επέκτασης άλλων 8 κλινών .
Στο μεταξύ, τέσσερεις νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Έδεσσα, έχουν βρεθεί θετικές στον κορωναίο, με αποτέλεσμα να αναπληρωθούν από ισάριθμες άλλων κλινικών.
Ωστόσο, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των άλλων κλινικών.
Χαρακτηριστικό της όλης εξέλιξης που υπάρχει, είναι αυτό που μας είπε γιατρός του Νοσοκομείου Εδεσσας " Έχουμε πόλεμο και πρέπει να βγούμε νικητές!!"».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments