....

Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ετοιμοι να σχηματίσουν αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, καθώς οι 9 της ομάδας Αχτσιόγλου μαζί με τους δυο της τάσης Τσακαλώτου - Ομπρέλας ( Τσακαλώτος, Πέρκα) φθάνουν και ξεπερνούν τον αριθμό 10, που είναι το μίνιμουμ για να στηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Το επόμενο βήμα θα είναι -φυσιολογικά- η δημιουργία ενός νέου κόμματος και αναζητείται το όνομα και τα γραφεία που θα στήσουν το επιτελείο τους.

 

Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει εντύπωση, είναι ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν επικεφαλής της ΚΟ στο Κοινοβούλιο να τίθεται ο Αλέξης Χαρίτσης και όχι η Εφη Αχτσιόγλου. Αυτό σημαίνει ότι εκείνος θα έχει τα προνόμια του επικεφαλής της ομάδας στις συζητήσεις της Βουλής, αυτός θα αντιπαρατίθεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σημαίνει αυτό ότι η Εφη Αχτσιόγλου έχει εγκαταλείψει τη μάχη για να τεθεί επικεφαλής του νέου κόμματος; Οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς - ούτε ακόμα και για το αν θα προχωρήσει η ίδρυση νέου κόμματος ή θα παραμείνει μόνο ως κοινοβουλευτική ομάδα- αλλά αυτό δείχνει η εξέλιξη.

Η Εφη Αχτσιόγλου από την ημέρα που έχασε τις εσωκομματικές εκλογές έχει παραμείνει σιωπηλή. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα στελέχη του δικού της κλίματος, αλλά απέφυγε τις επιθέσεις σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Η σιωπή της μπορεί να ερμηνευθεί ως προσωπική αντίδραση, ίσως έχει να κάνει όμως και με τη διάθεσή της να μην κατηγορηθεί ότι η αντίδρασή της στη νέα ηγεσία και η αποχώρησή της, οφείλεται σε πικρία και "γινάτι" για την ήττα της στις εσωκομματικές κάλπες.

Νέος επικεφαλής της ομάδας Αχτσιόγλου στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης

Είναι αυτό που την οδήγησε και να παραχωρήσει την ηγεσία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον Αλέξη Χαρίτση; Δεν είναι γνωστό, πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται, το βέβαιον είναι όλα δείχνουν ότι ο νέος ισχυρός παράγων στο υπό διαμόρφωση κόμμα θα είναι ο κ. Χαρίτσης και όχι η Εφη Αχτσιόγλου.

Η πρώτη του εμφάνιση αναμένεται να είναι στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Θα είναι ένα τεστ για τη νέα ηγεσία, είτε αυτή είναι μιας αυτόνομης ΚΟ είτε ενός υπό διαμόρφωση κόμματος. Σε κάθε περίπτωση ένα come back της κ. Αχτσιόγλου δείχνει όλο και πιο απίθανο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments