....

Ο Νο1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στην Ουκρανία εντοπίστηκε, έπειτα από χρόνια ερευνών, ο Νο1 καταζητούμενος του FBI για κυβερνοεγκλήματα,

Evgeniy Mikhailovich Bogachev.
Πρόκειται για χάκερ ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων και για τον περιβόητο ιό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή «ιό της αστυνομίας», ο οποίος εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2012 και ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες να πληρώσουν προκειμένου να απαλλαχτούν από το κακόβουλο λογισμικό.
O Bogachev μεταξύ άλλων έχει φτιάξει και το κακόβουλο λογισμικό «Ζεύς»  
Ο συγκεκριμένος κυβερνοεγκληματίας είναι και ο εφευρέτης ενός κακόβουλου λογισμικού το οποίο είναι γνωστό παγκοσμίως ως «Ζεύς» με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα σε όλον τον πλανήτη.

Το λογισμικό αυτό έχει την ικανότητα να κλέβει τραπεζικούς λογαριασμούς, και κωδικούς. Σύμφωνα με το FBI, ο Bogachev χρησιμοποιεί τα ψευδώνυμα «lucky12345», «slavik» και «Pollingsoon».

Ο ίδιος μαζί με την ομάδα του έχουν διανέμει εκατομμύρια spam σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ιστοσελίδες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011, το FBI άρχισε να ερευνά μια τροποποιημένη εκδοχή του «Ζεύς Trojan», την οποία κατασκεύασε ο Bogachev, γνωστή ως «GameOver Zeus» (Goz). Πιστεύεται ότι το συγκεκριμένο λογισμικό είναι υπεύθυνο για περισσότερες από ένα εκατομμύριο μολύνσεις υπολογιστών με αποτέλεσμα οι οικονομικές απώλειες να αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς δρα ο ιός

Ο «ιός της αστυνομίας» θεωρείται από τους ειδικούς  είναι ένας από τους πιο ύπουλους ιούς στο διαδίκτυο, καθώς τρομοκρατεί τους χρήστες πως δήθεν έχουν μπλεξίματα με τον νόμο, εκβιάζοντάς τους να στείλουν χρήματα στους δημιουργούς του.

(ιός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

 Στην Ελλάδα έχει απειλήσει χιλιάδες χρήστες υπολογιστών ζητώντας λύτρα με τη μορφή ψεύτικου προστίμου λόγο παράνομης χρήσης του υπολογιστή.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη χώρα μας έχει εντοπιστεί παράλληλα και μια νέα έκδοση του «ιού της αστυνομίας» (FBI VIRUS) ο οποίος κλειδώνει το πρόγραμμα περιήγησης και προσπαθεί να παραπλανήσει αθώους χρήστες ζητώντας λύτρα, που αγγίζουν και τα 5.000 ευρώ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments