....

ΟΙ "11" ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΘΟΡΥΒΟ, "ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ήγγικεν η ώρα για τους έντεκα ανεξάρτητους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, να ανακοινώσουν σήμερα σε ειδική Πολιτική Εκδήλωση, το όνομα της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας που συγκροτούν, ως προάγγελο του νέου πολιτικού φορέα που θα χτίσουν τους επόμενους μήνες, με κατάληξη την ευρωκάλπη. 

Οι "έντεκα" σε νέες περιπέτειες με πρόεδρο τον Α. Χαρίτση

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ από το Σαράφειο του Δήμου Αθηναίων. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί το όνομα της νέας Κ.Ο, οι βουλευτές του και πιθανότατα πρόσωπα εκτός κοινοβουλευτικής διάταξης μεν αλλά με καθαρό στίγμα στήριξης της νέας προσπάθειας. Έχει γνωστοποιηθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα ποιοι βουλευτές θα ηγηθούν στην κοινοβουλευτική προσπαθεια των "11" και από ποιες θέσεις: 

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο και κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της Κ.Ο, η Πέτη Πέρκα, ομοίως προερχόμενη από την "Ομπρέλα", όπως ο πρώην ΥΠΟΙΚ. 

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι παρούσα προφανώς καίτοι δεν ... "πήρε καρέκλα", προς απογοήτευση του Κασσελάκειου αφηγήματος ότι αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε την προεδρική καρέκλα.  Η πρώην υπουργός εργασίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως τομεάρχις Οικονομίας , θα έχει σημαίνοντα ρόλο στα του άλλοτε χαρτοφυλακείου της. 

Την Τετάρτη οι "11", υπό το επίσημό τους όνομα πλέον το οποίο θα φέρει οπωσδήποτε τον όρο "Αριστερά", θα κάνουν και το κοινοβουλευτικό τους ντεμπούτο στη Βουλή, στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Για το νέο εγχείρημα και τη στόχευσή του μίλησε ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. Αλέξης Χαρίτσης ( ΑΝΤ1), όπου είπε μεταξύ άλλων: 

1. "Είμαστε μία δύναμη της αριστεράς και στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Να ανοιχτούμε στον χώρο από την ριζοσπαστική αριστερά και την κεντροαριστερά μέχρι και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Αλλά και σε όσους νιώθουν ότι δεν εκφράζονται οι ανάγκες τους, τα προβλήματά τους, οι προσδοκίες τους από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα".

2. "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινοβουλευτική δουλειά που έχουμε μπροστά μας και ταυτόχρονα η επικοινωνία και η επαφή μας με την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τις αγωνίες και τα προβλήματά της" συνέχισε. Και κατέληξε: "Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Οι συνεργασίες, όμως, θα πρέπει να εδράζονται σε στέρεη προγραμματική βάση, δεν είναι ζήτημα συνεννοήσεων κορυφής σε κλειστά γραφεία".

Και η Έφη Αχτσιόγλου με δημόσια παρέμβασή της ( ΕΦΣΥΝ), εξήγησε αναλυτικά το πώς , γιατί και το πού πηγαίνουν οι "11". Παρότι εξηγούν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αποχωρήσαντες πως το θέμα του διαζυγίου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό και όχι προσωπικό, η κ. Αχτσιόγλου, ενέταξε και το ύφος- ήθος της νέας ηγεσίας ως μεταβλητή στην εξίσωση της διάσπασης: 

"Οι διαφορές μας με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας κατέστησαν ανυπέρβλητες" εξήγησε. 

Στο ίδιο πλαίσιο: 

1. Αν θέλαμε τις "καρέκλες" θα παραμέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αποδεχόμασταν τις θέσεις που μας προσέφερε ο κ. Κασσελάκης, δεν θα αποχωρούσαμε παίρνοντας το ρίσκο να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή.

2. Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στα αριστερά του πολιτικού συστήματος. Κενό που πρέπει να πληρωθεί αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς για διαφορετικούς λόγους κανένας από τους υπάρχοντες σήμερα πολιτικούς σχηματισμούς δεν μπορεί να αναλάβει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο. Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βρίσκουν την έκφρασή τους μέσα στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, σε πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική δράση και συμμετοχή. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που προβληματίζονται και ασφυκτιούν από την οικονομική πίεση, την εργασιακή ανασφάλεια, την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την προσβολή δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών από μια αλαζονική κυβέρνηση.

Ο Πολάκης "δαγκώνει" Τσίπρα

Και ενώ στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία Κασσελάκη,  βρίσκεται υπό διαρκές στρες ( δημοσκοπικά ραπίσματα χωρίς τέλος και τώρα νέος ανταγωνιστής από τα "σπλάχνα" του ΣΥΡΙΖΑ) , ο Παύλος Πολάκης ( θιασώτης - αν όχι εμπνευστής της " αποπαρασίτωσης" του ΣΥΡΙΖΑ) ανέλαβε να πει ( libre.gr) απροσχημάτιστα όσα το πολιτικό του πουλέν, ο νέος πρόεδρος, δήλωνε πιο συγκεκαλυμμένα εναντίον του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα:

"Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν από καιρό ένα κόμμα σε κρίση. Όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπεις το εκλογικό σου ποσοστό να μειώνεται κατά 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά. Η εκλογική καθίζηση, έφερε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ζήσαμε από τον Ιούνιο μέχρι και την αποχώρηση των εννιά βουλευτών την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα που μιλάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα σε βαθιά κρίση αλλά ένα κόμμα που βγαίνει επιτέλους από αυτή".

Κοινώς, πως ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ένα "άρρωστο" κόμμα ( βλέπε ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) , το οποίο επιτέλους υπό τη νέα του ηγεσία, "εξυγιαίνεται".

 

Της Νίκης Ζορμπά

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments