....

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ

Οι μετεωρολόγοι άρχισαν να εκτιμούν ότι από την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει μια πτώση της θερμοκρασίας και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για αλλαγή του καιρού με βροχές.

Το πρόωρο καλοκαίρι στην Ελλάδα ενδέχεται να κάνει μια μικρή παύση και ο καιρός να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει σιγουριά, αλλά οι μετεωρολόγοι άρχισαν να εκτιμούν ότι από την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει μια πτώση της θερμοκρασίας και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για αλλαγή του καιρού με βροχές. 

Τις σχετικές αναφορές έκανε η Νικολέτα Ζιακοπούλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ. Βέβαια το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μάλιστα το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε τοπικά και τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, ενισχύεται ξανά ο βοριάς στο Αιγαίο με βασική ένταση τα 7 μποφόρ. Ενδείξεις για αρκετές βροχές υπάρχουν από τις 16 του μηνός με πτώση της θερμοκρασίας.

Ο βοριάς στο Αιγαίο θα πνέει σε ισχυρές εντάσεις καθιστώντας αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την κ. Ζιακοπούλου, ενδείξεις για αλλαγή του καιρού με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας υπάρχουν από την ερχομένη Τρίτη και μετά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2024https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2024-04-12_205436.jpg

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-04-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανκής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή πτώση στα δυτικά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments