....

ΣΟΚ...ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Ήταν 12 Ιανουαρίου του 1998, όταν βρέθηκε το πτώμα 23χρονου σε δασική περιοχή της Πέλλας. Ο άτυχος νεαρός έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι. Τότε η εξιχνίαση του εγκλήματος έδειχνε αδύνατη καθώς ο δράστης είχε προσπαθήσει να δυσχεράνει τις αστυνομικές έρευνες αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του θύματος.

Ακριβώς 18 χρόνια μετά, η ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος.Image and video hosting by TinyPic

Τα μέλη της ομάδας επαναξιολόγησαν το προανακριτικό υλικό που είχε συλλεγεί τότ, ενώ τα ευρήματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος αξιοποιήθηκαν προς έρευνα με νέες εργαστηριακές μεθόδους έρευνας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη της ανθρωποκτονίας. Ο 53χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Έδεσσας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοχρησία».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments