....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 10.30πμ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

ΕΔΕΣΣΑ: ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η οργή κι η αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και του λαού για την ακρίβεια, τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις κλεμμένες τριετίες και την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας.Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι (βιομηχανίες, εμπόριο, αποθήκες, γραφεία,επισιτισμός κτλ.) γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις με τσακισμένους μισθούς και εξαντλητικά ωράρια, με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια. Οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και άλλων σημαντικών κοινωνικών αναγκών που έχουν κάνει κυριολεκτικά την ζωή μας βίο αβίωτο.

Την ίδια στιγμή που στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ δεν έχουμε βάλει ούτε τα απαραίτητα, οι αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ μετρούν 11 δις καθαρά κέρδη το 2023.Την ίδια στιγμή που δεν φτάνουν τα λεφτά για να ζεσταθούμε οι ενεργειακοί όμιλοι θησαυρίζουν.Την ίδια στιγμή που μέσα από την φορολογία μας ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές φορο-απαλλάσσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.Φτάνει πια!Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό μας ιδρώτα να μην ξέρουν τι βγάζουν οι εργοδότες και εμείς να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα.Τώρα πρέπει οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το Σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να θησαυρίζουν κάποιοι λίγοι.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο κίνημα εκείνη η μέρα να περάσει στα βουβά, το αποδεδειγμένο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας να συγκαλυφθεί. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Προσπερνάμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι σταθερά προσκολλημένες στη λογική της αναμονής, του κοινωνικού διαλόγου. Προσπερνάμε τις δυνάμεις που μόνο στόχο έχουν να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να υποτάσσουν τις δικές τους ανάγκες στην ικανοποίηση των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους χιλιάδες συναδέλφους μας από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πανελλαδικά, με τις εκατοντάδες αποφάσεις σωματείων που ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και στις 28 Φλεβάρη απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στο σχέδιο υπονόμευσης κάθε αγωνιστικής δράσης. Οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν, ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Με εκβιασμούς και τρομοκρατία, με παραπλάνηση των εργαζομένων, με την στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να τους χειραγωγήσουν. Όμως, εμάς δεν θα μας βάλουν στο χέρι! Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης! Καλούμε κάθε σωματείο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κάθε εργαζόμενο, κάθε άλλο κοινωνικό φορέα του τόπου μας να αποφασίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες την συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη και να ενώσουν τις φωνές τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων.

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6936116086 - 6944177169

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments