....

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο λιμάνι, ενώ επικράτησε ένταση με ρίψη χημικών

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ, όταν μέλη της ομάδας επιχείρησε να περάσει στο εσωτερικό του λιμανιού.

Χημικά έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές. Ακολούθησε ένταση και για την απώθηση του συγκεντρωμένου πλήθους, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Νωρίτερα υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ για το εάν θα επιτρεπόταν η είσοδός τους στο λιμάνι. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της ύπαρξης νατοϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα και κατά του πολέμου.

Ένταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με ισχυρή αστυνομική παρουσία
 
 

Πηγή: thestival.gr

 

Να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες διαδηλωτές, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το ΔΣ της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που στα πλαίσια της σημερινής μαζικής κινητοποίησής τους, κατέληξαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί έχει καταπλεύσει νατοϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρίσκεται στο νοσοκομείο και τις προσαγωγές εννιά διαδηλωτών, ανάμεσά τους και δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

Φαίνεται ξεκάθαρα ο απρόκλητος χαρακτήρας, η σκοπιμότητα και η αγριότητα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους έξω από το λιμάνι. Το «έγκλημα» τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, το «έγκλημα» τους είναι πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι’ αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Τους πονάει ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του, να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

 

Απαιτούμαι να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments