....

ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ: ΆΝΟΔΟΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 0,42 € ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Ολοκληρώνεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου και όπως κάθε χρόνο οι τελευταίες ποσότητες που οδηγούνται στις βιομηχανίες απολαμβάνουν και τις υψηλότερες τιμές της χρονιάς (κυμαίνονται από 37 έως 40 λεπτά το κιλό). Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς τις τελευταίες ημέρες συγκομίζονται οι τελευταίες ποσότητες 20. 000 - 25.000 τόνοι περίπου (7 – 8% της συνολικής παραγωγής). Αυτά δηλαδή τα ροδάκινα που οι παραγωγοί ονομάζουν «ορεινά» (οι καλλιέργειες γύρω από τη λίμνη του Αμυνταίου).Image and video hosting by TinyPic

Μιλώντας για την φετινή χρονιά που φθάνει στο τέλος της με τον κ. Κώστα Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) μας αναφέρει:
«Φέτος η παραγωγή μας υπολογίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρσι και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι αναμέναμε αρχικά (πάνω από 30%). Το 2014 η παραγωγή ανήλθε στους 420.000 τόνους ενώ φέτος αναμένεται στους 300.00 τόνους περίπου».

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις τιμές ο κ. Αποστόλου μας επιβεβαιώνει την αύξηση των τιμών τονίζοντας όμως ότι οι ποσότητες αυτές που πληρώνονται σε αυτά τα επίπεδα είναι μικρές. Όσον αφορά την αγορά, χαρακτηρίζει ομαλή την ροή των εξαγωγών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments