....

«ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΔΕΝΩΝ»- ΜΑΡΚΟΥ ΜΕΣΚΟΥ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Το καυτό σίδερο της μνήμης, ο Λόγος που προβαίνει από κάποια γωνιά και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες μπορεί να περισώσει τα χαμένα;». ‘Ένα παρόμοιο σημείο τα Καφενεία των Βοδενών, που συγκέντρωναν την δυναμική του ανώνυμου λαϊκού στοιχείου. Μέσα από την περιδιάβαση των παλαιών καφενείων και την τοπογραφία τους περνά όλη η ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της. Τόποι συναθροίσεων τα καφενεία, άλλοτε με αμιγή κοινωνική – ταξική πελατεία κι άλλοτε υπερταξικά, είναι ψηφίδες του πολύχρωμου μωσαϊκού της πόλης. Χώροι, ονόματα, άνθρωποι και γεγονότα υφαίνονται με τον τρόπο του Μέσκου, παραδίδοντας μας έναν, εν κινήσει, ζέοντα πίνακα, όπου όλα βρίσκουν την σωστή τους θέση. Με το υγρό βλέμμα να χάνεται στης μνήμης το πηγάδι.

Ο Μάρκος Μέσκος  διαβάζει από το βιβλίο του "Εν Βοδενοίς",  "Τα καφενεία των Βοδενών" που ηχογραφήθηκε από κινητό  τηλέφωνο έξω από το Μπαράκα (Θεσ/νίκη):


 κάντε κλικ εδώ http://www.isobitis.com/audio%20books/books17959.mp3

Το κείμενο  «Τα καφενεία των Βοδενών» περιλαμβάνεται στην έκδοση
"Εν Βοδενοίς" (κείμενα εκτός εμπορίου από την ενδοχώρα της Έδεσσας), εκδ. ΔΗΚΕΔΕ, Φ.Σ.Έδεσσας "Μέγας Αλέξανδρος", Έδεσσα 2016.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments