....

ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΙΜΟΥ ΦΛΑΜΟΥΡΙΑΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΕ 10 ΧΩΡΕΣ

Σήμερα Παρασκευή 19-6-2015 επισκεφτήκαμε τον Α.Σ.Κ. Συνεταιρισμό Φλαμουριάς Έδεσσας Πέλλας και συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Συν/σμού κ. Τσίτση Δημήτριο.

Ο λόγος του ρεπορτάζ έγινε αποκλειστικά προκειμένου να παρουσιάσουμε προς τα έξω την πραγματική εικόνα της διακίνησης στο εμπόριο του κερασιού, καθώς επίσης να μάθουμε και σε ποιές τιμές διακυμαίνεται η τιμή πώλησής του.

Στις δηλώσεις  ο Πρόεδρος δεν μας ανέφερε τις τιμές πώλησης γιατί η εκκαθάριση θα γίνει τον Άυγουστο 2015 και από εκεί θα φανεί η τιμή,  βέβαια όπως μας ανέφερε οι τιμές των τελευταίων ημερών έχουν  πτώση  και διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα.

Οι τιμές που διακυμαίνονται τις τελευταίες ημέρες μετά από έρευνα που κάναμε και σε άλλους συνεταιρισμούς της περιοχής είναι από 1.00 € έως και 2,20 €.

 

Ο Συνεταιρισμός την τελευταία 5ετία έχει εκσυγχρονιστεί με όλα τα απαιτούμενα που ζητάν οι αγορές. Έχει 140 ενεργά μέλη παραγωγούς και εφαρμόζει το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Διαθέτει μια πρότυπη και σύγχρονη μονάδα διαλογής, τυποποίησης και συσκευασίας. Τα κυριότερα φρούτα που καλλιεργούν οι παραγωγοί είναι τα περίφημα κεράσια και ροδάκινα Φλαμουριάς, επίσης καλλιεργούν και άλλα είδη φρούτων σε λιγότερες ποσότητες.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες εξαγωγής που γίνονται είναι στην Β. Γερμανία,Ρωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και Κουβέϊτ .

Ο ΑΣΚ Φλαμουριάς εφαρμόζει το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής, ενώ είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP Στον ΑΣΚ Φλαμουριάς εφαρμόζεται από το 2004 η ολοκληρωμένη διαχείριση κατά AGRO 2.1 2.2.    

Η διαπίστωσή μας είναι ότι πρόκειται περί ενός αξιόλογου Συνεταιρισμού με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.   

 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ που κάναμε στο παρακάτω βίντεο.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments