....

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Από 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου καλούνται οι κάτοχοι εκτροφής αιγοπροβάτων να κάνουν την ετήσια απογραφή για όλα τα αιγοπρόβατα της εκτροφής τους και να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα στο μέρος Β (απογραφές) του Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων. Από τη φετινή χρονιά, η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ), είτε ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Υπουργείου (e-services.minagric.gr). Με την υποβολή της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, ενημερώνεται αυτόματα η ηλεκτρονική καρτέλα του κατόχου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.Image and video hosting by TinyPic

Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν ακόμη και οι εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο. Μητρώα με ελλείψεις δεν θα παραλαμβάνονται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων ηλεκτρονικά, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Το μητρώο θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να είναι ενημερωμένο σε όλα τα τμήματά του και με αληθή στοιχεία καθώς οι εγγραφές ενέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης του κτηνοτρόφου.

Στο μέρος Γ (μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης) πρέπει να είναι καταχωρημένες οι μεταβολές των αμνοεριφίων της εκτροφής (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές κ.λ.π.) και στο μέρος Ε (καταγραφή - μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό αριθμό σήμανσης) πρέπει να είναι αναλυτικά καταγεγραμμένα όλα τα ενήλικα - σημασμένα αιγοπρόβατα καθώς και τυχόν μεταβολές αυτών (θάνατος, σφαγή κ.λ.π.).

Επιπλέον, κάθε κτηνοτρόφος μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου πρέπει να προσκομίσει το ενημερωμένο Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων, μαζί με το Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής, στο Τμήμα Κτηνιατρικής της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να θεωρηθούν και να καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική βάση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments