....

ΕΔΕΣΣΑ : "ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΣΤΑΘΗ ΑΜΔΡΕΑΔΗ

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ!

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΗ-ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ!

Είχαμε αναφερθεί στο θέμα πριν από 10 ημέρες περίπου. Όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο αποχώρησε, λόγω συνταξιοδότησης ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Ο Διοικητής είχε την υποχρέωση να ορίσει άμεσα  νέο προϊστάμενο ο οποίος θα είχε  διοικητική και επιστημονική ευθύνη της κλινικής. Το κομματικό κράτος όμως έκανε καλά τη δουλειά του. Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, όπως οφείλει κάθε κοινωνία, Κράτος, θεσμοί κλπ. να ΣΕΒΟΝΤΑΙ ο ιατρός ωκ. Στλαθης Ανδρεάδης ήταν αυτός που θα έπρεπε να τοποθετηθεί ως Διευθυντής στο  Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Έδεσσας.  

Αυτά γίνονται σε ένα Κράτος. Έτσι πρέπει να γίνονται. Αλλά πείτε μας ειλικρινά, ποιος πιστεύει πλέον ότι υπάρχει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα;

Οι γνωστοί κομματικοί κύκλοι είχαν άλλη γνώμη. Και να σκεφτούμε πως όλα αυτά γίνονται την ώρα που το σύστημα Υγείας όλης της χώρας νοσεί,  τα δημόσια νοσοκομεία είναι εξαθλιωμένα και που αντί να τα στηρίξουν, συνεχίζουν να τα ρίχνουν στα τάρταρα. Και επιπλέον βλέποντας όλα αυτά οι νέοι και οι νέες ιατροί (και όχι μόνο) φεύγουν στον εξωτερικό. 

Το ολίσθημα αυτό αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση των διοικούντων [Διοικητής Νοσοκομείου,  αρμόδιος ΠΕΣΥάρχης,  Βουλευτές Νομού, κομματικός μηχανισμός Νέας Δημοκρατίας] που δεν «επέτρεψαν» τον ορισμό ως συντονιστή στη χειρουργική κλινική, τον μοναδικό ιατρό χειρουργό με βαθμό Διευθυντή, που πληροί στο ακέραιο, τα κριτήρια, που ο νόμος ορίζει  τον κ. Ευστάθιο Ανδρεάδη.

 Είναι ντροπή για την τοπική κοινωνία αυτό που συνέβη. Και αλήθεια δεν έχουμε κάτι με τον έναν ή με τον άλλο ιατρό. Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι οι κομματικές επιλογές. Αυτό που μας θλίβει είναι ότι δυστυχώς στα τέλη 2022 δεν έχουμε πετάξει από πάνω μας τις κομματικές επιλογές. Το λιγότερο που νιώθουμε για τέτοιου είδους πράξεις είναι αηδία και ντροπή.

Με τέτοιες πρακτικές πάμε 30 χρόνια πίσω. Αλλά από ότι φαίνεται εκεί έχουμε μείνει. Τίποτα δεν μας διδάσκει η ιστορία!

Πραγματικά λυπόμαστε όλους αυτούς που είναι κρυμμένοι στα κομματικά γραφεία και που νομίζουν πως ελέγχουν και ορίζουν καταστάσεις. Νομίζουν πως έτσι θα είναι για πάντα στα «πράγματα». Να τους θυμίσουμε πως η χρυσή λέξη είναι  «εκλογές». Να τους θυμίσουμε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσουν σπίτι τους. Να τους θυμίσουμε πως θα τους πιάσει μελαγχολία και κατάθλιψη όταν την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα χτυπάει το κινητό τους, γιατί δεν θα τους υπολογίζει πλέον κανείς!

 

,,,,, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ 13 ΣΕΠΤ 2022

https://www.tastv.gr/article/nosokomeio-edessas-kommatika-mageiremata-st...

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

 

"ΑΚΕΦΑΛΗ" Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Στο τέλος του Ιουνίου 2022 αποχώρησε, λόγω συνταξιοδότησης ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας .

Ο Διοικητής είχε την υποχρέωση να ορίσει άμεσα το νέο προϊστάμενο ο οποίος θα είχε τη διοικητική και επιστημονική ευθύνη της κλινικής μέχρι σήμερα όμως δεν έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση με επακόλουθο η κλινική να είναι ουσιαστικά ¨Ακέφαλη».

Το γεγονός αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση των διοικούντων [Διοικητής Νοσοκομείου ο αρμόδιος ΠΕΣΥάρχης  Βουλευτές Νομού κομματικός μηχανισμός Νέας Δημοκρατίας] να μην επιτρέψουν τον ορισμό ως συντονιστή στη χειρουργική κλινική  στο Νοσοκομείο Έδεσσας τον μοναδικό ιατρό χειρουργό με βαθμό Διευθυντή που πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια που ο νόμος ορίζει και είναι ο κ.  Ανδρεάδης Ευστάθιος.

 

Ο ανωτέρω ιατρός αποτέλεσε και αποτελεί εμπόδιο στην περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας από το σημερινό σύστημα διοίκησης [με επακόλουθο την κατάληξή του σε Κέντρο Υγείας] .

Ο ίδιος ήταν αυτός που αντέδρασε επίσης δυναμικά παραιτούμενος από το Δ.Σ. του νοσοκομείου  [όπως και άλλοι γιατροί] σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την κατάργηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

 

Μία δικαιολογία που δόθηκε για τη μη πλήρωση της ανωτέρω θέσης από τον εν λόγω ιατρό είναι ότι δεν είναι συνεργάσιμος.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι κατά τη Διοίκηση ο ορισμός του συνεργάσιμου γιατρού;;;;;;

Και  με ποιους δεν είναι συνεργάσιμος;  με τους πολίτες ασθενείς ; που εξυπηρετούνται καθημερινά και τους συναδέλφους του ή με τη Διοίκηση;;;;;;

 

Οι φήμες για ορισμό άλλου γιατρού στην θέση του Διευθυντή για τον οποίο περίμεναν να αποκτήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις,  καλά κρατούν …..

Μένει να αποδειχθούν!


 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments